Trupa AC/DC lansează un nou album, "PWR UP", pe 13 noiembrie

AC/DC în concert la River Plate. Captură video Youtube/ AC/DC
Descriere foto: AC/DC în concert la River Plate. Captură video Youtube/ AC/DC

Trupa rock australiană AC/DC, cu o componenţă din care fac parte Brian Johnson şi Angus Young, va lansa pe 13 noiembrie un nou album de studio, "PWR UP", din care a prezentat miercuri un prim single, "Shot In The Dark".

Noul material discografic a fost înregistrat şi produs alături de Brendan O'Brien, care s-a aflat deja în spatele albumelor "Black Ice" şi "Rock or Bust", iar reprezentanţii formaţiei australiene au precizat că discul este cel de-al 17-lea album de studio al trupei şi va include 12 piese noi, care au acelaşi stil ferm şi natural, caracteristic grupului australian.

În urmă cu doar o săptămână, AC/DC îşi confirma revenirea în industria muzicală cu un nou album prin intermediul unui mesaj publicat pe reţelele de socializare - "Sunteţi pregătiţi?" - şi o fotografie ce prezenta fanilor o aliniere mult visată: solistul Brian Johnson, bateristul Phil Rudd şi basistul Cliff Williams, alături de membrul fondator Angus Young, la chitară, notează Agerpres.

O asemenea reuniune părea imposibilă în urmă cu câţiva ani, după moartea în 2017 a celuilalt chitarist şi fondator al grupului, Malcolm Young, la puţin timp după ce Johnson a părăsit grupul din cauza unor probleme auditive (a fost înlocuit de Axl Rose de la Guns N' Roses în mai multe concerte).

De asemenea, Phil Rudd a primit mai multe condamnări pentru posesie de droguri şi ameninţări, care l-au ţinut departe de muzică, în timp ce Cliff Williams a plecat la rândul său în urma problemelor cu care se confrunta trupa.

Acesta este şi motivul emoţiei generale suscitate de reuniunea trupei AC/DC, cu o parte a componenţilor săi legendari reîntorşi în activitate - golul lăsat de chitara ritmică a lui Malcolm Young va fi acoperit de nepotul său, Stevie Young - şi cu cântece noi, care vor fi primele compoziţii originale ale grupului australian de la albumul "Rock or Bust" din 2014.

Se estimează că AC/DC, una dintre cele mai renumite trupe rock din istorie, a vândut peste 200 de milioane de discuri în întreaga lume, din care 71,5 milioane de copii doar în Statele UniteGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 08 oct 2020, 09:07 | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience