Trucuri pentru gospodine: carnea de vită, de porc și peștele. Le vei folosi mereu

Unsplash.com/ autor CDC
Descriere foto: Unsplash.com/ autor CDC

Orice gospodină ar trebui să aibă un carnețel unde să-și noteze tot felul de trucuri care îi pot face viața mai ușoară în bucătărie. Noi ți-am pregătit câteva numai bune. 

Carnea de porc și de vită

Pentru a vedea dacă este proaspătă carnea, o apăsam cu degetul. Dacă adâncitură care s-a format revine repede la loc, carnea este proaspătă. Carnea proaspătă rămâne aproape uscată în locul în care este tăiată. Mirosul greu al cărnii se simte bine dacă se încălzeşte un cuţit sau o furculiţă şi se împunge carnea. Când nu este proaspătă, cuţitul sau furculiţa vor căpăta un miros neplăcut.

Friptura de vacă va căpăta un gust picant dacă înainte cu doar câteva de a o prepara se unge carnea cu muştar. Apoi, se frige înăbuşit.

Şniţelele şi grătarele sunt mai fragede dacă înainte cu 1-2 ore de a le prăji se ung cu oţet amestecat cu ulei.

Carnea nu se va săra cu mult timp înainte de a o găti ca să nu lase zeamă deoarece, pierzând sucul, gustul devine fad şi se reduc din proprietăţile nutritive.

Pieliţa de pe ficat se scoate uşor dacă se cufundă ficatul un minut în apă fierbinte. Ficatul devine foarte gustos dacă înainte de a fi prăjit se ţine 2-3 ore în lapte. Ficatul nu se sărează înainte de a-l prăji, altfel se întăreşte.

Citește continuarea pe DC News.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 11 mai 2021, 22:18 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play