Trucul care îți va ține de cald toată iarna. Ce trebuie să faci pentru a nu pierde căldura

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Trucul care îți va ține de cald toată iarna este la îndemâna oricui.

Trucul care îți va ține de cald toată iarna este mai mult decât banal. Trebuie doar să îți acoperi capul și mâinile în zilele reci. Specialiștii ne arată de ce este important să purtăm o căciulă în timpul sezonului rece.

Purtarea unei căciuli te ține cald, uscat și previne hipotermia și degerăturile.  Căciula este concepută pentru a menține căldura corpului. Specialiștii susțin că cea mai mare parte a căldurii corporale este pierdută, în timpul iernii, prin zona capului și a mâinilor. De aceea, este recomandat ca în zilele reci să vă acoperiți capul și mâinile.

Menținerea capului și a urechilor acoperite cu o căciulă de calitate, ar putea face diferența dintre a vă bucura de acea drumeție de iarnă sau a fi nevoie să vă întoarceți devreme pentru că sunteți prea înfrigurat pentru a merge mai departe. 

Cei mai mulți oameni care petrec mult timp afară, se concentrează pe stratificarea mâinilor, a picioarelor și a corpului. Toate aceste straturi funcționează la unison pentru a vă menține căldura corpului la un confort de 37 de grade Celsius.  Chiar și cea mai mică abatere a temperaturii corpului și veți începe să vă simțiți răcit din cap până în picioare.

O căciulă îţi protejează urechile şi capul şi poate ţine şi restul corpului cald.

Cum se pierde căldura

Corpurile noastre pierd căldura prin patru moduri de bază: evaporare (transpirație), conducere, convecție și radiație.  Pentru a înțelege de ce este important să purtăm o căciulă, trebuie să înțelegem cum corpul nostru pierde căldura.

Pierdem căldura corpului atunci când transpirăm, cunoscută și sub numele de evaporare.  Dacă transpirația rămâne prea mult timp pe pielea noastră, toată umezeala începe să tragă căldură din corp. Când corpul tău pierde căldură la temperaturi scăzute, vei începe să suferi de hipotermie.

Prin purtarea unei căciuli cu material conceput pentru a îndepărta umezeala, îți păstrezi transpirația din cap să nu lucreze împotriva ta. 

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel