”Tricolorele”, gata pentru duelul cu Polonia: „Suntem de două ori mai motivate”

Data publicării:
Naționala feminină de handbal
Descriere foto: Naționala feminină de handbal

Naționala feminină de handbal a pierdut cu Germania, 22-19, dar fetele lui Bogdan Burcea nu au mult timp să-și lingă rănile: mâine urmează confruntarea cu Polonia, al doilea meci din grupă la Campionatul European din Danemarca.

Am pornit cu stângul turneul final, după ce naționala noastră fost învinsă de Germania la trei goluri diferență. ”Tricolorele” au doar o zi de pauză, pentru că mâine, de la ora 17.00 (în direct la Digisport, Telekomsport și Look Sport) urmează a doua partidă de la aceste Euro, cea cu Polonia.

Selecționerul Bogdan Burcea și fetele sale au analizat ce nu a funcționat bine în meciul cu Germania, dar văd partea plină a paharului – lucrurile pozitive, care ar putea face diferența în meciul de mâine.

A fost un debut nefericit, dar faptul că am avut puterea să revenim în repriza a doua, mă mulțumește. Eficiența în atac a fost neașteptat de slabă. Au fost multe lucruri care nu au funcționat, dar au fost și lucruri care au funcționat. Germania era de bătut ieri, indiferent de situație. Nu mă dau înapoi de a recunoaște anumite greșeli ale mele sau ale echipei, cred că puteam învinge Germania. Fetele care au jucat au încercat totul, contrar tuturor problemelor întâmpinate, s-au luptat mult, trebuie să le apreciem atitudinea. Am avut multe greșeli neforțate, 15, iar lipsa eficienței în atac ne-a pus în postura de a fi învinși. Am avut o apărare nouă, creată într-un singur antrenament. Din momentul în care a ieșit din calcule Crina Pintea, am fost obligați să schimbăm radical totul. Cristina Laslo a jucat foarte bine în apărare, nu de multe ori a jucat postul pe care a evoluat cu Germania” – Bogdan Burcea, selecționerul naționalei de handbal a României.

” Am suferit la finalizare în meciul cu Germania, am dus multe combinații bune, dar eficiența în atac a avut de suferit. Am dat foarte puține goluri, nu poți câștiga cu doar 19 goluri marcate. Nici contraatacul nu a mers. Eu am simțit tot meciul că putem învinge, că putem merge peste ele, dar ne-a lipsit ceva. Yuliya Dumanska ne-a dat semnale că ne susține puternic din spate, dar nu am reușit să face pasul în față, din momentul în care am egalat. Fiecare trebuie să-și analizeze jocul, știm unde suntem, unde s-a greșit și sper ca la următoarele meciuri să arătăm mult mai bine. Ne responsabilizează faptul că ne lipsesc multe jucătoare titulare, că mulți români sunt cu ochii pe noi, așa că suntem de două ori mai motivate” – Cristina Laslo, handbalistă echipa națională a României.

”Sunt dezamăgită de rezultatul cu Germania, dar am încredere și curaj că putem juca mult mai bine. Fiind la debut, am avut emoții foarte mari, dar am știut cum să le gestionez. Visul carierei mele s-a împlinit, pentru că am ajuns la un turneu final în tricoul naționalei. Sunt foarte fericită și sper să nu dezamăgesc” – Alexandra Subțirică, handbalistă echipa națională a României.

Portărița Yuliya Dumanska a făcut minuni între buturi în jocul contra Germaniei, fiind, de departe, cel mai bun om al nostru.

”Mă bucur că am reușit să-mi ajut echipa și sper ca în meciurile care vor urma să avem reușite mai multe. Ca portar trebuie să fii mental foarte puternic. Când iau un gol încerc să mă încurajez, să nu mă supăr pe mine și să mă focusez pe următoarea aruncare. Am simțit că putem întoarce meciul cu Germania, la egalitate, cu noi în atac. La acest turneu final orice se poate întâmpla” – Yuliya Dumanska, handbalistă echipa națională a României.

”Simt că este o presiune în plus pe mine, dar știu că toate avem valore și vrem să demonstrăm că fața României nu este cea din meciul cu Germania. Vom trece peste emoții și vom da tot ce avem mai bun. Avem în lot multe jucătoare noi, iar relațiile de joc nu sunt foarte bine puse la punct” - Sonia Seraficeanu, handbalistă echipa națională a României.

”Meciul cu Polonia e decisiv”

Pentru ”tricolore” urmează mâine duelul cu naționala Poloniei, învinsă și ea în prima partidă a grupei de Norvegia, la 13 goluri diferență, scor 35-22.

Jucătoarele noastre nu concep să facă pași greșiți mâine și promit o mobilizare exemplară.

”Meciul cu Polonia este decisiv, din punctul meu de vedere. Va trebui să jucăm mult mai bine decât am făcut-o cu Germania” - Sonia Seraficeanu, handbalistă echipa națională a României.

”Am primit mesaje pozitive, de încurajare, abia aștept meciul cu Polonia, va fi care pe care... Cu siguranță Polonia se va mobiliza. Îmi doresc ca la jocul cu Polonia să fim mai unite, decisive și să dominăm meciul de la început” - Cristina Laslo, handbalistă echipa națională a României.

”Este decisiv meciul cu Polonia, trebuie să ne concentrăm mai mult, să ne luptăm pentru fiecare minge și să avem și puțin noroc” - Alexandra Subțirică, handbalistă echipa națională a României.

”Nu ne permitem luxul să facem alte schimbări cu Polonia, axul central al defensivei a mers bine mai ales în repriza a doua cu Germania. Sunt alte lucruri la care trebuie să umblăm, pe lângă factorul mental. Echipa României arată că poate realiza lucruri bune, dar trebuie să tratăm toate aspectele jocului mai bine.  Pentru mine fiecare meci e decisiv și important. Îmi doresc calificarea în grupele principale, unde am avea mai multe jocuri și am putea arăta că avem valore și că putem mult mai mult. Eu am mare încredere în jucătoarele mele, important este să conștientizeze și ele că pot face lucrurile mult mai bine” -  Bogdan Burcea, selecționerul naționalei de handbal a României.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Sport


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel