Trei metode prin care să crești absorbția de fier în organism, în perioada postului. Băuturile pe care trebuie neapărat să le eviți

Data publicării:

Carmen Brumă a dezvăluit cum poți avea suficient fier în post.

Pentru a depăși cât mai bine perioada postului, adică fără kilograme în plus, dar și fără nicio problemă de sănătate, este esențial să-ți construiești mesele cât mai corect posibil și să incluzi în ele toți nutrienții esențiali unui stil de viață echilibrat. Dacă importanța proteinelor o știe deja toată lumea, Carmen Brumă a dezvăluit că și fierul e la fel de esențial pentru un corp sănătos. Astfel, există trei trucuri care te ajută să absorbi mai bine acest nutrient, dezvăluie celebrul nutriționist.

„Iată trei metode care te ajută să crești absorbția fierului în organism din vegetale, în perioada postului. 

1. Adaugă în mesele tale o sursă importantă de vitamina C, cum ar fi pătrunjel, ardei sau zeama de lămâie.

2. Evită să bei în timpul mesei cafea, ceai negru, ceai verde, deoarece taninurile obținute de acestea pot împiedica absorbția fierului.

3. Încearcă să prepari termic, să gătești alimentele care conțin acid oxalic, cum  ar fi roșiile, spanacul, prazul, pentru că, astfel, vei reduce cantitatea de acid oxalic, iar absorbția fierului nu va fi diminuată.”, a dezvăluit Carmen Brumă, pe rețelele de socializare. 

Te-ar putea interesa și: Secretul unei diete reușite. Vlad Burghelea: „Asta este cheia pentru a arăta bine”. Regula peste care nu trebuie să sari / VIDEO

Sursa de proteină nelipsită din post

Tot Carmen Brumă dezvăluia în trecut care este principala sursă de proteină pe care ar trebuie să o incluzi cât mai des în farfuria ta în această perioadă, întrucât oferă puține calorii și extrem de multe grame de proteină. Este un alimente despre care nu se vorbește atât de des, dar care are fix gust de parmezan, spune aceasta.

„Ca să mai adăugăm niște proteină, punem deasupra fulgi de drojdie inactivă, pe care îi găsiți în supermarket sau la magazinele naturiste. Ei au un conținut foarte bun de proteine, 40 g de proteină pe 100 de grame, și au un gust de parmezan și reprezintă un ingredient foarte util pentru post.”, a spus Carmen Brumă pe rețelele de socializare.

VEZI și: Rețetă delicioasă de ardei umpluți de post. Cătălin Scărlătescu, ingredientul secret care înlocuiește carnea. E plin de proteine

De ce te îngrași în perioada postului

Și, dacă realizezi că după această perioadă de 40 de zile, cât durează postul Crăciunului, ai acumulat câteva kilograme în plus, se poate să fi făcut două dintre greșelile de mai jos, spune Carmen Brumă.

„Iată două posibile greșeli în post, care pot duce la îngrășare.

1. Nu mănânci suficiente proteine sau nu combini corect sursele de proteine vegetală, astfel încât să aibă toți aminoacizii esențiali, iar lucrul ăsta te face să obții greu senzația de sațietate.

2. Nu mănânci suficiente fibre, ceea ce te face să ronțăi ceva, să ciugulești ceva tot timpul, iar lucrul ăsta menține secreția de insulină, iar acest lucru favorizează problemele de sănătate, iar printre acestea și kilogramele în plus.”, a dezvăluit Carmen Brumă, pe rețelele de socializare.

Citește și: Florin Dumitrescu, prăjitură cu mălai de post. Este pufoasă și extrem de aromată: „Și foarte gustoasă”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel