Transgenderii pot participa la concursuri de miss în Panama. Câte candidate s-au înscris pâmă acum

Miss Panama/Foto Instagram
Descriere foto: Miss Panama/Foto Instagram

Organizatorii concursului Miss Panama au anunţat că această competiţie se va deschide începând cu ediţia din 2021 "femeilor recunoscute legal în ţară", ceea ce "le oferă acces femeilor transgender".

Oficialii concursului, care desemnează reprezentanta Panama pentru concursul Miss Univers, au explicat că decizia a fost luată "după vaste consultări şi conform regulilor organizaţiei Miss Univers".

Printre regulile sale, concursul Miss Univers stabileşte că "la fiecare eveniment naţional pot participa femeile recunoscute legal în ţară".

César Anel Rodriguez, preşedintele organizaţiei Miss Panama, a declarat marţi pentru AFP că este vorba despre respectarea acestei deschideri făcute femeilor transgender de câţiva ani de către entitatea internaţională. El a menţionat un articol publicat în presă în 2018 în care se arată că în Panama, cel puţin 10 femei transgender au fost recunoscute de starea civilă, notează Agerpres.

Până în prezent, nicio candidată transgender nu s-a înscris în competiţie, au precizat oficialii.

În 2018, spaniola Angela Ponce a fost prima femeie transgender care a devenit Miss UniversGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 03 Martie 2021, 12:19 | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience