Transgaz, reacție cu privire la explozia de la Călimănești. Cum s-ar fi întâmplat accidentul: „Nu a respectat prevederile”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Youtube/ Euronews Romania
Descriere foto: Sursă foto: Youtube/ Euronews Romania

4 persoane au murit în urma exploziei, iar alte 5 prezintă răni. Constructorul nu ar fi respectat un aviz.
Care a fost reacția șefului CNAIR.

Declarația oficială a companiei naționale Transgaz a însoțit detaliile neplăcutului eveniment. Potrivit acestora, „constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile Avizului de amplasament nr. 219/2197/04.01.2021 emis de SNTGN Transgaz SA pentru lucrarea "Autostrada Focșani-Bacău (inclusiv rețele de utilități)”, notează Antena3.ro

Merită specificat și faptul că aceștia nu ar fi  deținut avizul CTE (N.R. Consiliului tehnico economic) din partea SNTGN Transgaz SA, fiind vorba despre un priect tehnic de relocare/înlocuire a conductei de gaz interesectată de proiect, a mai notat sursa precizată.

De asemenea, „reprezentanții Transgaz s-au deplasat, ulterior exploziei, la fața locului pentru a întreprinde toate măsurile de stingere a flăcărilor”.  Cu toate acestea, încă din momentul exploziei, patru persoane au murit pe loc, în timp ce alte cinci au prezentat răni. Specialiștii au parcurs procedura pentru izolarea conductei de transport de gaze naturale, dorind să îndepărteze alte eventuale riscuri atât pentru oamenii aflați în apropiere, cât și pentru mediul înconjurător.

Se mai precizează că „nu au fost afectați furnizori sau consumatori de gaze naturale”, Transgaz luând toate măsurile necesare pentru a asigura alimentarea cu gaz natural a întregii zone.

Declarația oficială a Transgaz a fost însoțită și de mesajul de condoleanțe adresat familiilor afectate: „SNTGN Transgaz SA transmite condoleanțe familiilor și apropiaților celor care și-au pierdut viața în acest incident."

Cum s-ar fi întâmplat explozia

Potrivit Digi24, explozia ar fi avut loc ca urmare a fisurării unei conducte cu un utilaj greu, de către muncitori. În noaptea de miercuri spre joi, se efectuau lucrări prin schimburi, acesta fiind motivul pentru care se lucra noaptea, iar muncitorii care se aflau la fața locului nu ar fi avut în vedere amplasarea conductei de gaz, așa cum ar fi trebuit, potrivit declarației Transgaz.

Oamenii în cauză erau angajați la firma omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, iar scopul era finalizarea mai rapidă a lucrărilor, potrivit sursei menționate.


Reacția șefului CNAIR după explozia de la Călimănești

Șeful CNAIR (N.R. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) a transmis condoleanțe familiilor afectate: „Transmit condoleanţe familiilor constructorilor care şi-au pierdut viaţa în explozia de gaze care a avut loc în această noapte pe şantierul lotului 1 al Autostrăzii Focşani-Bacău”, a punctat Știripesurse.ro

Acesta a mai precizat și că meseria de constructor nu ar fi una ușoară, că această profesie presupune riscuri, în urma exploziei de la Călimănești: „Totodată, doresc însănătoşire grabnică celor care au fost răniţi în acest accident. Încă o dată se dovedeşte că meseria de constructor este grea şi presupune riscuri”, a mai spus acesta, potrivit sursei menționate.

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel