Tradiții și obiceiuri de Paști. Părintele Visarion Alexa: „Dacă nu faci lucrul acesta, este un Paști ratat”

Data publicării:
Părintele Visarion Alexa, captură foto ProTv
Descriere foto: Părintele Visarion Alexa, captură foto ProTv

Părintele Visarion Alexa a vorbit despre tradițiile și obiceiurile de Paști.

Prezent în platoul emisiunii Vorbește lumea, părintele Visarion Alexa a vorbit despre însemnătatea zilelor dinaintea sărbătorii Pascale și despre apropierea de Dumnezeu.

„În noaptea Învierii, un om care chiar crede în Iisus Hristos se împărtășește cu trupul și cu sângele celui Înviat. Dacă nu faci lucrul acesta, atunci din punctul meu de vedere este un Paști ratat. Adică i-ai ratat sensul. Paștele nu înseamnă numai cozonac, masa, familia (...) E mai mult decât atât și de aceea îi îndemn pe creștinii care chiar țin Paștile și cred în Învierea lui Hristos să meargă în noaptea Învierii la biserică să se împărțășească”, a spus părintele la ProTv.

Mai mult, părintele a atras atenția și asupra urării “Paște fericit!”.

 “Eu aș spune Hristos a Înviat! Putem spune așa încă de pe acum, decât să spunem Paște fericit. Vițelul paște”. El a explicat că această urare este mai degrabă un îndemn provenit de la verbul „a paște”, cu semnificație total diferită de cea a sărbătorii Învierii Domnului.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel