Tradiții și obiceiuri de Paști. Mihai Voropchievici și Lidia Fecioru: ce să faci ca să îți meargă bine tot anul

Data publicării:
Lidia Fecioru și Mihai Voropchievici au dezvăluit ce trebuie să facem de Paști ca să ne meargă bine tot anul. Captură video Antena 3
Descriere foto: Lidia Fecioru și Mihai Voropchievici au dezvăluit ce trebuie să facem de Paști ca să ne meargă bine tot anul. Captură video Antena 3

Lidia Fecioru și Mihai Voropchievici au dezvăluit ce trebuie să facem de Paști ca să ne meargă bine tot anul.

Mihai Voropchievici şi Lidia Fecioru au vorbit în emisiunea ''Adevăruri Ascunse'', de pe Antena 3, despre cum putem urma obiceiurile și tradițiile pe care le putem urma de Paști pentru a avea noroc tot anul. 

Tradiții și obiceiuri de Paști. Mihai Voropchievici și Lidia Fecioru: ce să faci ca să îți meargă bine tot anul

”Când vin de la biserică am ritualurile mele. Unul dintre ele este cel cu lumânarea de la biserică.

Lumânarea cu care iau lumină o am acasă de la an la an. Aceste lumânări sunt importante în zilele grele, aprindem lumânarea de la Înviere când trecem printr-o perioadă grea. La fel și lumânarea de la cununie, trebuie aprinsă în situații de cumpănă.


Lumina purifică rugăciunea noatră. Și când dăm de pomană, dăm cu lumină, ca să știm unde ajunge, dacă dăm fără lumină și nu spunem pentru cine, ajunge în neant” a spus maestrul Voropchievici la Antena 3. 

 

Masa de Paști


Lidia Fecioru spune că se așează la masa de Paști abia a doua zi, abia după ce ia aghiasmă și anafură. 


”Nu mănânc în noaptea de Paști când vin de la biserică. Dimineața a doua și când mă trezesc iau aghiasmă și anafură, mă spăl pe față cu un ou alb și unul roșu și spun: să am pielea albă și frumoasă, să am ruj în obraji și să fiu sănătoasă.

În apă pun niște bănuți și petale de flori. Abia apoi se pune masa și mâncăm cu toții mâncarea tradițională” a spus Lidia Fecioru.

 

Ce nu e bine să faci în Postul Paștelui

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru şi numerologul Mihai Voropchievici au vorbit, în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse de la Antena 3 despre ce avem voie să facem  și ce este interzis să facem în Postul Paștelui. În această perioadă este bine să nu ne certam sau să îi supărăm pe cei din jurul nostru.

„Să dăm dovadă de pioşenie, de credinţă. Să iertăm”

"În primul rând, în momentul în care ai intrat şi ai acceptat postul, condiţia esenţială pe durata postului, afară de reglementările ce mănânci şi ce mănânci, să ţinem gura mică. În perioada asta de post e cel mai greu post, cu mai multe vicisitudini, nu sunt atâtea dezlegări la peşte. Să nu ne certăm şi să nu îi supărăm pe cei din jur. Să acceptăm pe lucruri pe care, de multe ori, nu le-am acceptat. Să dăm dovadă de pioşenie, de credinţă. Să iertăm. A ierta şi a oferi ajutor cuiva care nu e în situaţia să se poată descurca. Legea atracţiei universale funcţionează aşa cum funcţionează: ceea ce oferim, aia primim. Oferim o vorbă bună, vom primi trei vorbe bune. Oferim un ban sau un lucru unui nevoiaş, Dumnezeu va avea grijă când vom avea nevoie şi vom căuta să ofere acele lucruri pe care noi le-am oferit.

E interzis şi se zice să nu se consume alcool, dar e tratamentul de antivirus pe care îl folosesc şi doamnele. Îl recomandă şi medicul, dar e o treabă să bei tu băutura şi să nu te bea ea pe tine. Totul e la alegerea fiecăruia, ce să nu facem. Dacă citim cele nouă porunci, e cam ce să nu facem, a spus  bioenergoterapeutul Lidia Fecioru şi numerologul Mihai Voropchievici, la Antena 3.

De asemenea,  trebuie să evităm să fim invidioși în această perioadă și să ne cerem iertare ori de câte ori este nevoie.

Se spune că fericirii îi place linişte. Nu bârfi, nu fi invidios, nu şuşoti, nu te uita în curtea celulalt. Deşi, oricum o să se uite. Dar doar atât. Uitaţi-vă şi nu ziceţi nimic. Nu aş vrea să fiu un judecător. Poate că, la un moment dat, sunt cel mai păcătos om de pe pământul ăsta şi de multe ori în post e bine să ne cerem iertare.

Cel mai important lucru este acesta. Se spune aşa: a greşi poate oricine, a-şi recunoaşte greşeala o face numai cel destoinic. A-şi cere iertare o face numai cel curajos şi a reînnoi relaţiile o face numai cel puternic. Sunt 40 de zile de post şi e timp suficient să ne cerem iertare", au mai spus cei doi, în cadrul emisiunii de la Antena 3. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel