Tradiția pe care Iulia Pârlea, prezentatoarea de la Pro TV, o respectă mereu în Sâmbăta Mare: „Eu așa am văzut în casă de copil”

Data publicării:
EXCLUSIV

Iulia Pârlea, prezentatoarea rubricii de meteo de la Pro TV, ne-a dezvăluit ce planuri are anul acesta pentru Paște.

 

SPECTACOLA: Unde o să petreci sărbătorile în acest an? Obișnuiești să participi la slujba de Înviere?
Iulia Pârlea: Anul acesta, Paștele o să-l petrec la Știrile PRO TV, la Vremea, alături de colegii mei și de voi toți. Merg în fiecare an la slujba de Înviere, nici nu se pune problema. Asta înseamnă pentru mine Paștele, o sărbătoare a luminii, a trezirii în toate formele ei. Îmi dă o stare de bine când aud preotul spunând: „Veniți de luați Lumină“. 

Te-ar putea interesa și: Cum se aprinde, de fapt, Lumina Sfântă. Detaliile neștiute dezvăluite de părintele Pimen Vlad: „În fiecare an să trăim o minune acolo”

SPECTACOLA: Există anumite tradiții, obiceiuri pe care le respecți în fiecare an de Paște?
Iulia Pârlea: Da, pentru mine e cea mai importantă sărbătoare, așa am simțit-o mereu… Postesc, atât cât pot, în Săptămâna Mare merg la biserică, ouăle le vopsesc mereu în Sâmbăta Mare, știu că în unele zone se vopsesc joia, dar eu așa am văzut în casă de copil și am păstrat tradiția. În ziua de Paște port mereu ceva nou, ceva roșu.

SPECTACOLA: Cum arată masa ideală de Paște pentru tine și ce nu trebuie să lipsească? Este vreun preparat tradițional pe care nu-l consumi? Dacă da, de ce?
Iulia Pârlea: Masa ideală de Paște trebuie să fie alături de oamenii dragi, în primul rând. Neapărat trebuie să conțină ouă, drob, dar de pui și porc, nu miel, salată de beouf, de vinete, cozonac… Nu mănânc carne de miel. Nu știu să spun de ce, nu m-a atras niciodată. Am încercat când eram mică, dar am rămas la stadiul de încercare. (n.r. zâmbește)

Citește și: Băuturile alcoolice care accentuează tristețea și schimbă metabolismul. Mihaela Bilic, semnal de alarmă

SPECTACOLA: Cine se ocupă, de regulă, în familia ta de prepararea bunătăților? Te implici în acest proces?
Iulia Pârlea: Ne ocupăm pe rând… Depinde unde ne strângem. Când merg la Constanța, pregătesc masa împreună cu Adina, cumnata mea. Dacă ne adunăm la București, verișoarele mele se ocupă. Au fost ani când am petrecut Paștele cu prietenii și atunci fiecare a făcut câte ceva. Oricum, mie îmi place mult de tot să fiu și musafir.  Dar de implicat, mă implic, salata de beouf, adică cea mai migăloasa treabă, îmi revine mie. Acum, depinde foarte mult și de timpul liber pe care îl am… Au fost ani în care am pregătit singură toată masa de Paște.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel