Tot ce trebuie să știi despre postul cu apă. Când și cui i se potrivește, dar și cât trebuie să dureze

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor engin akyurt
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor engin akyurt

Care sunt beneficiile postului cu apă, cui i se potrivește și cum trebuie să te pregătești pentru acest fel de post. 

Postul cu apă este o perioadă în care o persoană nu mănâncă niciun aliment și bea doar apă. Postul în acest mod poate ajuta la pierderea în greutate, dar care sunt efectele pe termen lung asupra sănătății?

Oamenii recurg la această variantă pentru a pierde din greutate, dar și din încercarea de a combate anumite probleme de sănătate. Cercetările sugerează că postul ocazional poate ajuta în privința slăbitului, deși sunt și alte metode cu eficiență pe termen lung.

Pentru a se asigura că acest tip de post se face în condiții sigure, oamenii ar trebui să se pregătească corespunzător, dar și să aleagă un moment potrivit pentru a rămâne fără mâncare, atunci când organismul nu are nevoie de prea multă energie, notează Medical News Today.

Cât este recomandat să dureze postul cu apă

Așa cum am precizat anterior, postul cu apă înseamnă doar consum de apă, fără alte alimente. Deși nu există o perioadă prestabilită pentru a urma postul cu apă, medicii sugerează ca acesta să dureze între 24 de ore și cel mult trei zile.

Beneficiile postului cu apă

Persoanele cu factori de risc pentru anumite boli ar putea beneficia de postul pe termen scurt. Acestea includ:

-boli de inimă

- tensiune arterială ridicată

- colesterol ridicat

- diabet

- exces de greutate. 

Acești factori de risc sunt adesea legați între ei. Astfel, atunci când organismul nu are acces la carbohidrați, care sunt sursa preferată de energie, acesta va folosi grăsimile. Așadar, un post poate duce la pierderea în greutate, deoarece organismul folosește propriile rezerve pentru a-și acoperii necesarul de energie.

Potrivit Academiei de Nutriție și Dietetică, cel mai bun mod de a pierde în greutate este ca procesul să fie treptat, combinând o dietă sănătoasă cu activitate fizică.

De asemenea, este important să schimbați unele dintre obiceiurile alimentare, cum ar fi reducerea numărului de alimente șu gustări cu un conținut ridicat de zahăr.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel