Tort de biscuiți, fără coacere. Rețeta rapidă

Data actualizării: | Data publicării:
Tort de biscuiți, sursa pixabay/ autor Willfried Wende
Descriere foto: Tort de biscuiți, sursa pixabay/ autor Willfried Wende

Tortul de biscuiți, fără coacere se prepară extrem de rapid și este absolut delicios.

INGREDIENTE:

300 grame de biscuiți

350-400 grame de nutella/finetti/cremă de ciocolată

500 ml de smântână grasă

100 grame de stafide

esență de rom

300 grame de gem

100 grame de nucă rumenită și mărunțită

 

MOD DE PREPARARE:  

Stafidele se opăresc 1 minut cu apă clocotită, se strecoară și apoi se țin câteva minute la hidratat în esență de rom (cam 2-3 lingurițe).

Se rup biscuiții în bucăți potrivite, nu prea mici.

Se amestecă bine nutella/finetti cu smântâna și când amestecul este omogen se adaugă biscuiții rupți și stafidele, cu tot cu esența de rom. Se încorporează cu grijă ingredientele solide, în așa fel încât să nu se sfărâme.

Într-o tavă cu inel se pun biscuiți întregi de jur împrejur. Se umple golul din tavă cu amestecul de biscuiți, nutella/finetti și stafide și se nivelează ușor la suprafață. În loc de glazură se folosește un gem bine legat, care se întinde uniform pe toată suprafața tortului.

La urmă se presară pe tort nucă rumenită și mărunțită în prealabil. Se dă tortul la frigider pentru cel puțin 2 ore, după care poate fi porționat și servit. Dacă este lăsat mai mult timp, tortul se va așeza mai bine și va fi mai ușor de porționat.

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel