Tort cu fructe, REȚETA fără coacere. Este extrem de gustos și ieftin

Tort de fructe, sursa pixabay/ autor armennano
Descriere foto: Tort de fructe, sursa pixabay/ autor armennano

Tortul de fructe fără coacere este extrem de gustos și se prepară foarte ușor.

INGREDIENTE:

un pachet pișcoturi (400g)

fructe (portocale, kiwi, ananas, fructe de pădure)

400-500 ml frișcă lichidă

pentru cremă:

4 gălbenușuri

150-200g zahăr

50-60g amidon

500 ml lapte

vanilie

un plic gelatină și un plic întăritor pentru frișcă
 

pentru sirop:

250 ml apă

150g zahăr

arome


Mod de preparare

Tapetam cu folie alimentară o tavă de tort cu pereți detașabili. Luăm fiecare pișcot și îl scufundăm în sirop (nu-l lăsați foarte mult pentru că se sfărâmă) și tapetăm pereții vasului cu ei, punând pișcoturile unul lângă altul pe înalt.

Ornăm tava cu fructe. Turnăm peste fructe 1/2  din cantitatea de cremă și apoi punem un strat de pișcoturi înmuiate, notează retetepractice.ro. Peste pișcoturi turnăm și restul cremei și acoperim cu alt strat de pișcoturi.  Acoperim vasul și îl lăsăm la rece peste noapte. 

A doua zi, ornăm tortul cu frișcă și fructe. 

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 11 Martie, 07:14 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play