Topul celor mai înfricoșătoare filme de groază, potrivit științei

Data actualizării: | Data publicării:
Host, captură video YouTube
Descriere foto: Host, captură video YouTube

Halloween-ul este aici iar filmele de groază sunt la mare căutare. Iată care sunt cele mai înfricoșătoare filme de groază, potrivit științei. 

Există atât de multe filme de groază pe piață, încât nu reușești să-l alegi pe care s-l urmărești în acest weekend. Care este cel mai potrivit? Mai important, care dintre ele te va ține cu adevărat treaz noaptea?

Ei bine, știința ar putea fi în măsură să vă ajute în acest sens.

Proiectul Science of Scare a dezvoltat o metodă, pe baza datelor privind ritmul cardiac, pentru a determina exact care film de groază este cel mai înfricoșător. Proiectul a așezat 50 de persoane într-o cameră cu sunet surround 5.1 pentru a viziona 50 dintre cele mai bune filme de groază, așa cum au fost recomandate de critici.

Zodia în care s-au născut cei mai mulți criminali în serie. STUDIUL care te va surprinde

Examinarea monitoarelor de ritm cardiac ale fiecărui participant a ajutat la determinarea exactă a momentelor din fiecare film care au fost cele mai înspăimântătoare și care au menținut ritmul cardiac constant ridicat.


În 2020, studiul a clasat filmul Sinister (2012) al lui Scott Derrickson drept cel mai înfricoșător film horror realizat vreodată, dar își va păstra coroana în fața concurenței acerbe din 2021?

Răspunsul este nu. Proiectul Science of Scare din 2021 a încoronat un nou campion al groazei, cu un buget redus, Host al lui Rob Savage, care a fost lansat în 2020, în timpul pandemiei Covid-19, și care este, din punct de vedere științific, cel mai înfricoșător film din toate timpurile.

În ciuda faptului că a fost filmat în doar 12 săptămâni și în întregime prin videoconferință Zoom, Host a îngrozit publicul  în scurta sa durată de 56 de minute, crescând ritmul cardiac cu o medie de 24 BPM și împingând Sinister pe locul al doilea.

Zodiacul GROAZEI. Ce personaj de film HORROR ești, în funcție de zodie


Pentru a vă ajuta să vă întocmiți lista de vizionare a filmelor de groază, am enumerat mai jos cele 20 de filme de groază care au menținut ritmul cardiac peste medie.

Cele mai bune filme de groază, în funcție de ritmul cardiac

Host

Sinister 

Insidious 

The Conjuring 

Hereditary 

Terrified

It Follows 

A Quiet Place Part 2

Paranormal Activity 

The Conjuring 2 

The Babadook 

The Descent

Hush

A Quiet Place

The Ring 

A Nightmare on Elm Street 

Halloween 

The Texas Chainsaw Massacre 

IT

The Conjuring: The Devil Made Me Do It
 
The Exorcist 

REC

28 Days Later

Candyman

The Grudge

The Invisible Man

Poltergeist

The Blair Witch Project

Friday the 13th

Alien


Insidious, pe locul trei, deține și titlul de cel mai bun jump scare, aducând ritmul cardiac la 133bpm, așa că fiți cu ochii în patru dacă îl urmăriți.

Nu te poți contrazice cu știința, nu? Dacă sunteți în căutarea a ceva cu adevărat înfricoșător în acest weekend de Halloween, poate că ar fi bine să vedeți unul dintre aceste filme recomandate și să vedeți dacă au avut dreptate.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience