Topul celor mai influente femei din istoria României. Andreea Esca, Simona Halep și Maia Morgenstern, printre cele mai populare și apreciate personalități feminine din toate timpurile

Data publicării:
Andreea Esca, Simona Halep, Maia Morgenstern, captură video YouTube
Descriere foto: Andreea Esca, Simona Halep, Maia Morgenstern, captură video YouTube

Ana Aslan, Majestatea Sa Regina Maria a României, Simona Halep, Nadia Comăneci, Ana Blandiana și Melania Medeleanu sunt printre cele mai populare și apreciate personalități feminine ale României din toate timpurile, așa cum rezultă dintr-un studiu.

Studiul a fost desfășurat de Tudor Communications și VBS Business Solutions. Inițiativa explorează percepția publică asupra femeilor dintr-o diversitate de domenii de activitate și oferă un barometru asupra felului în care conștientizăm realizările femeilor din România. 

„Am creat această inițiativă pentru că am realizat că feminismul este mai mult decât o mișcare pentru egalitate în drepturi și că există moduri foarte constructive prin care azi putem obține recunoaștere și libertate de manifestare. Vreau să redefinim împreună, prin acest hub internațional, solidaritatea feminină, viziunea și locul femeilor în lume, indiferent că sunt mame, soții, antreprenoare sau politicieni. Toate femeile trebuie să beneficieze de același loc la masa oportunității, aceeași șansă, indiferent de zona globului în care se află”, a declarat Mihaela Raluca Tudor, fondatoarea Tudor Communication.

Topul celor mai influente femei din istoria României

În urma voturilor publicului mixt, a rezultat un top al celor mai populare românce din toate timpurile, care cuprinde atât femei contemporane, cât și femei a căror notorietate a traversat secolele. Ele sunt, în ordinea numărului de voturi:

Ana Aslan – cea mai populară româncă din toate timpurile;
Nadia Comăneci – cea mai cunoscută gimnastă din toate timpurile;
Simona Halep – cea mai cunoscută tenismenă română;
MS Regina Maria – cea mai iubită regină a românilor;
Ecaterina Teodoroiu - Modelul feminin de eroism și devotament;
Laura Codruța Kovesi – simbol al anticorupției în România;
Smaranda Brăescu - Cea mai cunoscută aviatoare și parașutistă română;
Ana Blandiana - Cea mai populară scriitoare română;
Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu - cea mai apreciată echipă de fundraising din România;
Angela Gheorghiu – cea mai mediatizată soprană română;
Maia Morgenstern - cea mai aplaudată actriță română;
Andreea Esca - cea mai îndrăgită prezentatoare TV;
Maria Tănase - cea mai apreciată ambasadoare a cântecului popular;
Melania Medeleanu - promotoarea solidarității sociale.
 
Pe scenă, câștigătoarele au vorbit despre proiectele pe care le au și cum se văd în această poziționare.

„Este grozav să fii popular, e grozav să fii notoriu, dar prețios este cu adevărat atunci când îți folosești notorietatea ca să pui piciorul în prag, atunci când constați o nedreptateȚ, a spus Melania Medeleanu.

„Întotdeauna când am fost întrebată despre condiția mea de femeie, am răspuns că nu sunt un personaj tipic. Nu m-am simțit discriminată și nu am avut complexe. Uneori am avut complexe de superioritate chiar.  Cato cel Bătrân, un senator roman care se opunea acordării oricăror drepturi pentru femei, își justifica opinia spunând că și așa e greu să fie ținute în frâu pentru că, dacă le-ar face egalele bărbaților, ele vor fi superioare. E o realitate de 2000 de ani, perfect valabilă și acum,” a declarat poeta Ana Blandiana.
 
Au mai fost decernate trei premii pentru întreaga activitate, pentru rezultatele remarcabile în domenii precum sănătate, politică și educație:

 „Suntem onorate să fim într-un grup atât de select de doamne, care fac lucruri atât de frumoase. Cred că împreună putem mișca munții în domeniul sănătății și al educației. Vom continua proiectele noastre dedicate sănătății femeilor din România și mi-ar face mare plăcere să colaborăm și să fim mai puternice împreună,” a conchis Mihaela Geoană.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel