TOP CINEMA "Thor: Love and Thunder" continuă să domine box-office-ul nord-american

Data publicării:
"Thor", "Love and Thunder", captură video YouTube
Descriere foto: "Thor", "Love and Thunder", captură video YouTube

 Eroii celui de-al patrulea film din saga "Thor: Love and Thunder" au continuat să domine box-office-ul nord-american în acest weekend, potrivit estimărilor firmei de specialitate Exhibitor Relations

De vineri până duminică, filmul regizat de neozeelandeza Taika Waititi a acumulat 46 de milioane de dolari în cinematografele din Statele Unite şi Canada, în scădere considerabilă comparativ cu cele 144 de milioane de dolari obţinute din încasări în prima săptămână de la lansare.

Chris Hemsworth îl întruchipează din nou pe zeul nordic al tunetului, care se confruntă de data aceasta, alături de Natalie Portman şi Tessa Thompson, cu un ucigaş intergalactic de divinităţi, interpretat de Christian Bale.

Blockbuster-ul Marvel surclasează din nou producţia ''Minions: The Rise of Gru'', care ocupă locul al doilea, cu încasări de 26 de milioane de dolari şi venituri totale de la lansare de 263 de milioane de dolari. Filmul se întoarce la începuturile lui Gru, simpaticul personaj negativ al acestei saga care, adolescent şi înconjurat de o armată de minioni, încearcă să se alăture unui grup de super-răufăcători, cunoscut sub numele Vicious 6.

Pe locul al treilea se află "Where the Crawdads Sing", o adaptare a cărţii omonime semnate de zoologul american Delia Owens despre o tânără care creşte în mijlocul unei mlaştini de pe coasta statului Carolina de Nord, în anii 1950. Producţia, recent lansată, a obţinut venituri de 17 milioane de dolari din încasări.

"Este un început foarte bun pentru un film care combină romantismul adolescentin şi suspansul poliţist", a comentat expertul David Gross, de la Franchise Entertainment Research, în pofida "criticilor slabe".

Blockbuster-ul "Top Gun: Maverick" îşi menţine performanţele foarte bune, plasându-se pe locul al patrulea, cu 12 milioane de dolari în a opta săptămână de prezenţă pe marile ecrane. De la lansarea sa, pelicula în care Tom Cruise revine în rolul pilotului de elită al armatei americane a generat 618 milioane de dolari.

"Elvis", filmul biografic baroc şi extravagant al lui Baz Luhrmann despre "Regele rock&roll-ului", a coborât pe locul al cincilea, cu încasări de 7,6 milioane de dolari de vineri până duminică, notează Agerpres.

Topul 10 din box office-ul nord-american este completat de următoarele producţii cinematografice:

6 - "Paws of Fury: The Legend of Hank" (6,3 milioane de dolari)

7 - ''The Black Phone'' (5,3 milioane de dolari)

8 - "Jurassic World Dominion" (4,95 milioane de dolari)

9 - "Mrs. Harris Goes to Paris" (1,9 milioane de dolari)

10 - "Lightyear'' (1,3 milioane de dolari)



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel