Top 6 - alimente MINUNE care te scapă de durerea insuportabilă a crampelor musculare

Data publicării:
Crampe musculare, sursa pixabay/ autor Afif Kusuma
Descriere foto: Crampe musculare, sursa pixabay/ autor Afif Kusuma

Crampele apar pe neașteptate, iar durerea pe care acestea o provoacă organismului e foarte mare. Multă lume se confruntă cu ele, însă din fericire există câteva alimente care te pot ajuta.

Crampele sunt foarte dureroase și apar când te aștepți mai puțin. Provoacă dureri musculare și trădează o lipsă acută de calciu. Există câteva alimente care te pot ajuta să eviți crampele, precizează Buzznoble.

Iată cele mai importante dintre ele: 

1. Ciocolata

Surprinzător, cicolata te poate ajuta. Conține foarte mult magnezi și relaxează mușchii, dar și reduce durerea. Poate fi foarte benefică atunci când vine vorba despre crampele menstruale.

2. Apă

Apa e esențială. Nu putem trăi fără ea. Corpul uman are nevoie de apă pentru a supraviețui. Chiar dacă nu mulți știu, cea mai frecventă cauză a crampelor musculare e cauzată de consumul scăzut de apă, coroborat cu activități sportive. Apa ajută mult în combaterea crampelor.

3. Ceaiul

Ceauiul este cea mai populară băutură în zona Asiei. Dar pe lângă acest aspect cultural, ceaiul are și beneficii incredibile pentru sănătate. În cazul care ne interesează, ceaiul de mușețel, de mentă și ceaiul verde, au capacități extraordinare pentru ameliorarea durerilor cauzate de crame.

4. Calciul

Calciul este esențial pentru combaterea crampelor. Produse bogate în calciu sunt lactatele, precum brânza sau iaurtul. Atenție mare de tot însă pentru că aceste produse po provoca crampele. Specialiștii sfătuiesc să preluăm calciul din alte surse naturale, precum legumele sau semințele de susan.

5. Ananasul

Ananasul conține niveluri ridicate de bromelaină, o enzimă care ajută la relaxarea mușchilor. Prin urmare, aceasta ajută și la prevenirea crampelor. 

6. Somonul

Somonul e bogat în achizi grași și cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii, fiind bogat în Omega 3. Somonul ajută la reducerea inflamației, ceea ce ameliorează evident și durerea. Aici includem și durerea provocată de crampe.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel