TOP 5 Trucuri Psihologice care te vor ajuta să scapi de ANXIETATE

Data publicării:
Trucuri să scapi de anxietate, sursa pixabay/ autor Daniel Reche
Descriere foto: Trucuri să scapi de anxietate, sursa pixabay/ autor Daniel Reche

Tulburările de anxietate  sunt dintre cele mai frecvente boli mintale. Din fericire, psihologii au dezvoltat trucuri inteligente care ne permit să înșelăm creierul și să prevenim stresul.

Iată care sunt cele mai bune trucuri psihologice care te ajută să scapi de anxietate:

1. Respirația

Când îți pierzi controlul, acordă atenție respirației. Respiră profund, din plin. Permite-i respirației să te relaxez Stați cu ochii închiși și îndreptați-vă atenția spre respirație. Respirați natural, de preferință prin nări, fără a încerca să vă controlați respirația. Fiți conștienți de senzația respirației când intră și iese din nări. Pune o mână pe burtă, iar cealaltă pe piept.  Concentrați-vă asupra respirației și uitați de toate celelalte. Mintea ta va fi foarte ocupată și s-ar putea chiar să simți că meditația îți face mintea mai ocupată.

2. Meditează

Ia o pauză și meditează. Meditația îți va permite să-ți limpezești gândurile și să te relaxezi. Iar acest lucru te va ajuta să vezi totul dintr-un alt unghi.

 

3.Ascultă muzică

Muzica este grozavă pentru anxietate. Pune-ți căștile și ascultă ceea ce îți place. Multor oameni muzica le oferă liniște.

4. Concentrează-te pe prezent

Concentrează-te pe prezent, nu pe trecut sau pe viitor. Trăiește clipa cât mai mult posibil. Lucrează asupra acestui lucru în fiecare zi.

5. Ține în mâini un cub de gheață

Dacă simți că ești pe punctul de a avea un atac de panică sau anxietate, ia un cub de gheață în mână. Închide ochii și liniștește-ți sufletul. Lasă gheața să se topească și concentrează-te asupra ei, potrivit  psychologytoday.comGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel