Top 5 sfaturi care te ajută să scapi de balonare. Ce trebuie să faci

Data publicării:
Balonare, sursa pixabay/ autor Alicia Harper
Descriere foto: Balonare, sursa pixabay/ autor Alicia Harper

Balonarea reprezintă o tulburare a funcţiei digestive care se manifestă prin acumularea excesivă de “gaze în stomac”, fiind resimțită atât ca un disconfort fizic, cât şi ca unul psihic. Există câteva lucruri de care trebuie să ți cont pentru a evita acest discomfort.

Iată care sunt cele mai importante sfaturi pentru a evita balonarea: 

1. Evită băuturile carbogazoase

Și nu le consuma în nici un caz cu paiul! Băuturile carbogazoase pot duce la o acumulare de gaze care poate fi ușor evitată. Alege lichide precum apa, infuzia de plante, ceaiul sau cafeaua dacă ai probleme cu balonarea frecvente.

2.  Evită mâncarea prea sărată

Și consumul în exces de sare poate favoriza balonarea, așa că bea multă apă și încearcă să mănânci alimente bogate în potasiu dacă ai avut câteva mese mai sărate. Bananele și avocado te pot ajuta să scapi de balonare, dacă este cauzată de mâncarea prea sărată.

3. Nu mânca pe fugă și în viteză

Atunci când mâncăm foarte repede înghițim fără să vrem și mult aer. Și acest lucru înseamnă că umplem stomacul nu numai cu mâncare, ci și cu aer. Acesta este motivul pentru care ne putem ridica de la masă cu dureri de burtă și balonare, chiar dacă nu simțim că am mâncat prea mult.

4. Mergi la o plimbare

Puțină mișcare poate face cu adevărat diferența atunci când vine vorba de balonare. Acesta este și motivul pentru care se recomandă deseori o plimbare scurtă după masă. Te vei simți mai bine și vei arde și câteva din caloriile tocmai consumate.

5. Fă o baie caldă

Acesta este un tratament recomandat în general bebelușilor care suferă de colici, dar acest lucru nu-l face mai puțin eficient în cazul adulților cu probleme de balonare! Apa caldă te va relaxa și va promova mișcările tractului intestinal și stomacul tău se va simți mai bine în scurt timp, potrivit medicalnewstoday.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel