Top 5 MOTIVE pentru care să faci duș cu apă rece ca gheața. Beneficii pentru sănătate

Data publicării:
Duș rece sursa pixabay/ autor Pexels
Descriere foto: Duș rece sursa pixabay/ autor Pexels

Cui nu îi place să intre la un duș fierbinte la sfârșitul zilei pentru a scăpa de murdăria fizică, dar și de stresul acumulat în timpul zilei? Ei bine, de acum încolo, ați putea să reduceți temperatura apei cu câteva grade. Știm că nu sună tocmai atrăgător pentru a face un duș rece, dar există mai multe motive benefice pentru sănătate pentru care ar trebui să îl luați în considerare. 

Iată 5 beneficii pentru care este bine să faci duș rece:

1. Îți face sistemul imunitar mai puternic- Dușurile reci sunt cele mai benefice pentru sistemul imunitar. Nu este recomandat să faceți duș cu apă rece ca gheață atunci când sunteți răcit, dar dacă faceți dușuri reci regulate atunci când sunteți sănătos, puteți ajuta la prevenirea pătrunderii gripei în sistemul imunitar. Cercetătorii spun că expunerea frecventă a corpului la temperaturi scăzute va face sistemul imunitar mai puternic și mai rezistent la boli și inflamații. Puteți face acest lucru doar făcând un duș rece de 30 de secunde!

2.  Vă oferă  energie- Un duș vă poate ajuta să vă simțiți fresh dar faceți-l unul rece ca gheața pentru a oferi corpului  adrenalina care vă va ajuta să începeți ziua cu o notă corectă. Te simți somnoros sau letargic? Un duș rece poate repara această problemă. Te vei simți revitalizat și plin de energie în cel mai scurt timp! Și dacă vă place să faceți dușuri seara, un duș rece vă poate face să vă simțiți răcorit după o zi obositoare și vă poate ajuta să vă curățați mintea.

3. Te poate face mai fericit - Dușul rece vă va face corpul să elibereze hormoni fericirii și să nu mai vorbim de adrenalina pe care am menționat-o mai devreme, care va conta pentru fericirea voastră generală.

4. Este bun pentru circulație - Șocul corpului cu apă rece este o modalitate de a stimula fiecare parte a acestuia! Apa rece încurajează circulația, ceea ce este în cele din urmă bun pentru inima, mușchii și sistemul nervos central.

5. Dă pielii tale o strălucire - Știm cu toții că expunerea la căldură ne poate usca pielea. Un duș rece poate ajuta la vindecarea pielii, făcându-o să se simtă mai hidratată și mai moale. Deoarece apa rece „îți trezește” corpul și încurajează circulația sângelui, acest lucru este foarte benefic pentru pielea ta. Deci, un efect secundar plăcut al unui duș rece ar putea fi o piele răcoritoare și radiantă, potrivit unor studii citate de Healthline.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel