Top 5 elimente TOXICE pe care să nu i le dai NICIODATĂ câinelui tău

Data publicării:
Alimente toxice pentru căței, sursa pixabay/ autor Moshe Harosh
Descriere foto: Alimente toxice pentru căței, sursa pixabay/ autor Moshe Harosh

Câinele este cel mai bun prieten al omului. Patrupedele sunt cele mai fericite, mai ales atunci când sunt hrănite. Cu toate acestea, nu le puteți hrăni cu orice alimente, deoarece acestea pot fi toxice sau periculoase.

Iată câteva dintre cele mai periculoase alimente pe care nu trebuie să i le dați patrupedului dumneavoastră:

1. Ciocolată / cafeină - Deoarece cafeaua, ciocolata și cofeina conțin ingrediente numite metilxantine, acestea pot fi dăunătoare animalelor de companie. Metilxantinele digerate pot face ca patrupedul  să aibă diaree, vărsături, sete extremă și urinare, hiperactivitate, bătăi cardiace neobișnuite, fremături, convulsii și, în cele mai grave cazuri, chiar moarte.

2. Struguri și stafide - Strugurii pot fi, de asemenea, periculoși pentru câinele dvs., deoarece duce la insuficiențe renale rapide. Versiunea uscată, cunoscută și sub numele de stafide, este identificată ca având același efect, prin urmare fiți mai prudenți atunci când cumpărați cookie-uri care conțin stafide pentru câinele dvs.

3. Citrice - Câinii trebuie ținuță departe de alimentele citrice, deoarece acidul citric poate „provoca iritații și, eventual, chiar depresie a sistemului nervos central dacă este ingerat în cantități semnificative”, spune ASPCA. Sursa adaugă că nu numai fructul în sine, ci include și tulpinile, frunzele, cojile și semințele plantelor citrice care pot avea cantități diferite de acid citric. Deși cantitățile mici de consum nu au un efect mare, totuși poate provoca probleme.

4.Ouă crude sau carne -  ASPCA spune că ouăle crude și carnea crudă pot conține bacterii dăunătoare, cum ar fi salmonella și E. coli, care nu numai că pot fi dăunătoare animalelor de companie, ci și oamenilor și pot cauza probleme cu pielea.

5. Pâinea - Pâinea este clasificată în categoria carbohidrați, deoarece constă din carbohidrați rafinați care nu au nicio valoare nutrițională și pot crește, de asemenea, nivelul zahărului din sânge. Ținând cont de aceste lucruri, Good Housekeeping spune că nivelurile crescute de ulei și zahăr existente în pâine pot fi dăunătoare pentru pancreasul câinilor, potrivit Buzznoble.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel