Pisicile, 5 beneficii UIMITOARE pentru sănătatea stăpânului. Îți pot salva viața

Data publicării:
Pisici, sursa pixabay/ autor Helga Kattinger
Descriere foto: Pisici, sursa pixabay/ autor Helga Kattinger

Conform specialistilor, pisicile aduc multiple beneficii uimitoare pentru sanatate.

Dacă ai o pisică ar fi bine să știi că simpla ei prezență are puteri miraculoase. Torsul animalului de companie poate trata stări precum stresul, insomnia sau anxietatea. Medicii i-au găsit și un nume: felinoterapie.

Iată 5 beneficii umitoarelor ale pisicilor asupra omului:

1.  Prezența unei pisici contribuie la o inimă mai sănătoasă

Specialiștii consideră că prezența unei pisici reduce nivelul stresului și domolește starea de anxietate din casă. Mângâiatul unei pisici are un efect de calmare și de relaxare. Studiile arată că o persoană care are o pisică în casă de mai bine de 10 ani este cu 30% mai puțin predispusă să sufere un atac de cord sau un atac cerebral.

2. ”Efectul sobei” – temperatura corpului la pisici variază între 37,5 – 38,5 grade. Este mai mare decât temperatura corpului uman. De aceea, pisica poate fi lipită de corp atunci când ai dureri în articulații, răceli și chiar când îți este frig.

3. O pisică scade riscul de depresie

O persoană care suferă de o anumită afecțiune se va simți psihic mult mai bine dacă are în preajmă o pisică. O persoană cu Alzheimer va avea mai puține reacții de anxietate dacă are în casă o pisică, în timp ce un bolnav cu HIV/SIDA va fi mai puțin expus riscului de a suferi de depresie.

4. Torsul pisicii contribuie la vindecarea infecțiilor

Torsul pisicii nu este doar liniștitor sau, în unele cazuri, puțin zgomotos. Cercetătorii consideră că vibrațiile emise de torsul unei pisici contribuie la vindecarea unei persoane în urma unei infecții. Doar ascultarea torsului pisicii contribuie la scăderea presiunii arteriale.

5. O pisică întărește sistemul imunitar al copiilor

Copiii care sunt crescuți într-o casă în care există o pisică au un sistem imunitar mai puternic, având un risc mai scăzut de a suferi alergii, astm sau eczemă, potrivit healthline.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel