TOP 16 alimente care provoacă pietre la rinichi. Ce să eviți

Data publicării:
Spanac, foto Unsplash/ autor: Louis Hansel @shotsoflouis
Descriere foto: Spanac, foto Unsplash/ autor: Louis Hansel @shotsoflouis

Alimentele pe care le consumăm joacă un rol important în apariția unor pietre la rinichi. Specialiștii spun că trebuie să fim atenți la următoarele alimente comune care le pot provoca:

Dacă vreți să evitați apariția unor pietre la rinichi, este important să fiții atent la ce mâncați, pentru că există mai multe alimente care pot să le provoace. 

Pietrele la rinichi pot fi cauzate de o varietate de factori, dar în aproximativ 75% din cazuri, spun experții, acestea sunt compuse din oxalat de calciu. Când mâncăm alimente bogate în oxalat, acesta se poate lega de calciu în organism și se pot depune în rinichi sub fomă de pietre. 

Practic, atunci când concentrația de oxalat de calciu în organism devine mai mare decât în mod normal și rinichii nu o pot excreta suficient de repede, începe să se cristalizeze. Aglomerarea acestor cristale înseamnă de fapt apariția de pietre la rinichi (calculi renali).

Unul dintre factorii de risc majori pentru formarea de piatră renală este aportul mare de oxalat din dietă. Cercetătorii recomandă un aport de 40 până la 50 mg de oxalat pe zi prin dietă, pentru a preveni formarea de pietre la rinichi. 

 

Citește continuarea pe DCMEDICAL. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel