TOP 10 obiceiuri pe care să le faci în fiecare dimineață. Ce beneficii uimitoare au pentru sănătate

Data publicării:
Ritual de dimineata , foto Unsplash/ autor: bruce mars
Descriere foto: Ritual de dimineata , foto Unsplash/ autor: bruce mars

Aceste 10 obiceiuri pe care să le faci imediat după ce te trezești dimineața sunt uimitoare pentru sănătatea organismului tău. 

Fie că ești o persoană matinală, fie că preferi diminețile târzii, aceste 10 obiceiuri te vor ajuta să îți începi ziua cu un plus de energie și voie bună. În plus sunt uimitoare pentru sănătatea organismului tău, potrivit YourTango.com


Iată 10 lucruri pe care să le faci imediat după ce te trezești:


1. Bea un pahar de apă 


Un pahar de apă băut imediat după ce te trezești îți rehidratează organismul, îți pune în funcțiune sistemul digestiv și te ajută să pornești ziua cum nu se poate mai bine. Potrivit expertului în sănătate Ingrid DeHart, administrarea regulată de oțet de cidru de mere poate ajuta la orice, de la colesterol la echilibrarea zahărului din sânge. 

 

2. Nu verificați telefonul imediat ce vă treziți. Este un obicei foarte nesănătos, potrivit experților 


Citirea tuturor e-mailurilor și verificarea rețelelor de socializare vă vor aglomera mintea la prima oră a dimineții.

Așteptați cel puțin o oră înainte de a verifica telefonul pentru a vă optimiza creierul. Acest lucru vă va ajuta să reduceți stresul.

 

3. Fii recunoscător


Concentrându-te pe recunoștință pregătește terenul pentru pozitivitate pe tot parcursul zilei. Gândește-te la toate lucrurile bune din viața ta și va fi mult mai greu pentru gândurile negative să intre și să preia controlul.

 

4. Fă exerciții fizice, pune corpul în mișcare 


Fie că este vorba de întindere, dans sau de a face un antrenament viguros punându-ți corpul în mișcare dis-de-dimineață, este o cheie majoră pentru a trăi o viață sănătoasă.

 

5. Alegeți un lucru important de realizat în acea zi


Tim Ferriss, autorul best-sellerului The New York Times, The 4-Hour Workweek, spune să te decizi asupra celui mai important lucru pe care vrei să îl realizezi în timpul zilei și, de preferință, asigură-te că îl abordezi primul.

 

6. Mănâncă un mic dejun sănătos


Un mic dejun sănătos îți va pune în mișcare metabolismul și îți va oferi energia potrivită pentru a domina ziua.

 

7. Periați-vă limba


Potrivit lui Tenika Patterson, un igienist dentar, limba ta poate găzdui bacterii care sunt dăunătoare pentru sănătatea ta orală. Așa că, pe lângă periajul și folosirea aței dentare, curăță și limba.

 

8. Ascultă-ți muzica preferată sau un audiobook


Ascultarea muzicii tale preferate sau a unui audiobook inspirațional este o altă modalitate excelentă de a-ți pregăti ziua pentru succes. 

 

9. Spală-te pe corp cu o perie uscată 


După cum explică Chopra Center, "Garshana este un masaj uscat tradițional ayurvedic care împrospătează și stimulează pielea și sistemul limfatic, îmbunătățind circulația sângelui și eliberarea toxinelor acumulate".

 

10. Zâmbește în oglindă timp de 30 de secunde


Acest exercițiu inspiră o atitudine mentală pozitivă și este un excelent stimulent al stimei de sine. Privește cum în oglindă se reflectă un tu fericit, cu o privire hotărâtă că vei reuși să treci cu bine peste zi și să îți îndeplinești toate obiectivele.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel