Top 10 filme din box-office-ul nord-american. "The Little Mermaid" a debutat pe primul loc

Data publicării:
The Little Mermaid, captură video YouTube
Descriere foto: The Little Mermaid, captură video YouTube

În primul weekend de proiecții, lungmetrajul live-action "The Little Mermaid", produs de Disney, a ocupat prima poziție în box-office-ul nord-american. Acest succes a fost influențat de sărbătoarea federală "Memorial Day" celebrată în Statele Unite, conform informațiilor furnizate de compania Exhibitor Relations.

"The Little Mermaid" a obținut încasări de 117,5 milioane de dolari în urma proiecțiilor sale în cinematografele din America de Nord. Povestea acestui remake al celebrului desen animat din 1989 se desfășoară în Marea Caraibilor în anii 1830, în apropierea unei insule fictive. Ariel (interpretată de Halle Bailey), o sirenă de 18 ani și cea mai tânără dintre cele șapte fiice ale regelui Triton (interpretat de Javier Bardem), trăiește în adâncurile mării și conduce oceanele din regatul submarin.

Jucăușă și curioasă, Ariel a fost întotdeauna fascinată de lumea oamenilor. Această pasiune o determină să încheie un pact îngrozitor cu mătușa sa, vrăjitoarea mărilor Ursula (interpretată de Melissa McCarthy).

"De un deceniu, Disney a făcut ca remake-urile live-action ale filmelor să devină un fenomen puternic", a declarat analistul David A. Gross de la cabinetul FranchiseRe. 

Cu toate acestea, el observă că "The Little Mermaid" a înregistrat performanțe mai puțin remarcabile în primul weekend de proiecții în comparație cu "The Lion King" din 2019 (191,8 milioane de dolari) și "Beauty and the Beast" din 2017 (174,8 milioane de dolari).

 

"Fast X" pierde teren

Filmul "Fast X" a pierdut poziția de lider și a coborât pe locul doi, cu încasări de 29,5 milioane de dolari - aproximativ jumătate din încasările obținute de acest film de acțiune produs de Universal, care face parte din franciza "Fast & Furious", în weekendul precedent cu ocazia lansării oficiale.

Lungmetrajul Marvel "Guardians of the Galaxy Vol. 3" și filmul de animație "Super Mario Bros. Movie", inspirat din jocul video cu același nume, au coborât fiecare câte un loc, ocupând pozițiile trei și patru, cu încasări de 25,3 milioane de dolari, respectiv 7,7 milioane de dolari.

Comedia de acțiune "The Machine", produsă de Sony, a ocupat poziția a cincea în box-office cu încasări de 5,8 milioane de dolari, notează Agerpres.

Topul 10 din box-office-ul nord-american este completat de următoarele producții cinematografice:

6 - "About my father" (5,3 milioane de dolari)

7 - "Kandahar" (3 milioane de dolari)

8 - "You Hurt My Feelings" (1,8 milioane de dolari)

9 - "Evil Dead Rise" (1,2 milioane de dolari)

10 - "Book Club: The Next Chapter" (1,2 milioane de dolari).



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel