Toni Grecu, momente grele după COVID: „Ultimele două luni au fost ca un fel de film horror”

Data actualizării: | Data publicării:
Toni Grecu se luptă pentru a reveni la normal, după infectarea cu virusul SARS-Cov2
Descriere foto: Toni Grecu se luptă pentru a reveni la normal, după infectarea cu virusul SARS-Cov2

Toni Grecu vorbește despre lupta sa pentru a reveni la normal, după ce s-a vindecat de Covid. Fondatorul Divertis resimte efectele bolii și după mai bine de o lună de la externarea din spital. 

La începutul lunii ianuarie, Toni Grecu a fost diagnosticat cu COVID-19. A urmat o luptă grea cu boala și a stat internat în spital timp de 3 săptămâni. La o lună de la externare, artistul a vorbit despre starea sa de sănătate. 

 

Ultimele două luni pentru mine au fost ca un fel de film horror începând cu data de 11 ianuarie. Astăzi se împlinesc cam două luni de zile şi încă mă lupt cu revenirea la viaţa normală”, a declarat Toni Grecu, pentru Antena 3.


Toni Grecu a rămas cu o insuficiență respiratorie după infectarea cu covid iar plămânii săi au fost grav afectați. Artistul duce o luptă grea pentru a respira normal și povestește că după externare abia reușea să depună un mimin efort fizic. Abia la o lună de la externarea din spital a reușit să își revină și să poată să facă mișcări simple, de exemplu, să urce un etaj. 

Toni Grecu, dezvăluiri despre lupta cu infecția COVID: Am consumat 10 tuburi de oxigen. Am fost victima propriului meu sistem imunitar


„Am stat în spital trei saptămâni şi după aceea am început munca la domiciliu, cu ghilimelele de rigoare, pentru că, în afara domiciliului nu prea am putut să mă mişc din cauza insuficienţei resperatorii. Plămânii în cazul meu au fost afectaţi puternic, cam la nivelul de 50% şi peste 50%. Asta înseamnă că practic, nu pot să respir. Nu ai aer, iar viaţa fără aer este imposibilă.

Nu mai am nevoie de aparat de oxigen. Când am ieşit din spital, am ieşit independent de oxigen. În spital am luat destul de mult, pentru că pur şi simplu nu puteam trăi altfel, dar acasă când am ajuns, nu am mai avut nevoie, dar nici efort nu puteam să fac. Ca să urc un etaj, aveam nevoie de pauză la fiecare treaptă, imediat după ce am ieşit din spital. Acum, la o lună de zile, nu mai am problema asta, pot urca un etaj fără probleme, dar la al doilea etaj, încă am nevoie de pauză”, a explicat actorul.

 

Toni Grecu trage un semnal de alarmă asupra pericolului infectării cu virusul SARS Cov 2 și speră ca povestea sa să inspire oamenii care trec sau au trecut prin aceeași situație. 

Cam asta este evoluţia după o lună de zile kinetoterapie zilnică, de gimnastică specifică. Din povestea mea ar putea să înveţe sau ar putea să inspire oameni care trec sau au trecut prin boala asta nenorocită şi au rămas cu urmări. Povestea mea este să povestesc şi să încerc să fac bine, atât cât pot să fac, prin intermediul mass-media. Mi-am putut relua activitatea, dar într-o măsură parţială.
Durează luni de zile. Revenirea funcţiei pulmonare post-COVID durează luni de zile şi nu se ştie dacă funcţia pulmonară se recapătă în proporţie de 100%. Depinde de individ”, a concluzionat acesta.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel