Toni Grecu, dezvăluiri despre lupta cu infecția COVID: Am consumat 10 tuburi de oxigen. Am fost victima propriului meu sistem imunitar

Data actualizării: | Data publicării:
Toni Grecu a avut nevoie de 10 tuburi de oxigen
Descriere foto: Toni Grecu a avut nevoie de 10 tuburi de oxigen

Toni Grecu s-a vindecat de COVID și a vorbit despre experiența sa cu boala. Actorul a avut o formă gravă a infecției Covid, iar acum se recuperează.

Toni Grecu a trecut prin spaima vieții lui. Diagnosticat cu COVID, starea actorului s-a înrăutățit și acesta a necesitat internare de urgență. Fondatorul grupului de umor „Divertis”, se afla internat la etajul 2 al pavilionului de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, chiar în momentul în care s-a declanșat incendiul  din 29 ianuarie. De acolo, Toni Grecu a fost transferat la spitalul Sfântul Pantelimon, unde medicii au continuat să îl trateze de COVID.

 

Deși nu a avut nevoie de internare în secția de Terapie Intensivă, actorul spune că a avut o formă gravă a bolii, care l-a speriat teribil.


„Am avut o formă gravă a bolii, dar eu nu am fost în stare gravă. Am consumat 10 tuburi de oxigen. Am fost victima propriului meu sistem imunitar. M-am trezit într-o stare incredibilă, în care doctorii au spus  „A început furtuna”. Au folosit pentru seroizi, pentru a dezinflama plămânii”, a declarat Toni Grecu în emisiunea Vorbește lumea, de la ProTV.

Mai mult, actorul spune că înainte de infectare, avea un stil de viață activ și că nu a făcut niciodată gripă sau pneumonie. 

Nu am făcut gripă și nici pneumonie niciodată. Înainte de a intra în spital, am avut o viață normală. Cu un pic de sport, alergare. Am ajuns să nu pot merge la toaletă fără oxigen. Să nu pot sta în picioare nici un minut. Atât de devastatoare este această boală”, a mai spus Toni Grecu. 

De asemenea, vedeta a ținut să le transmită un mesaj celor care se confruntă cu simptome COVID. 

Să meargă la spital în momentul în care fac temperatură mai mare de 38 de grade, pentru că fiecare zi de stat acasă, cu febră și frisoane, inseamnă pierdera unei bucăți din plămân”, avertizează actorul. 


Cum se simte acum

 

Din fericire, actorul a reușit să învingă boala, iar acum se află acasă, unde se recuperează. A început și ședințe de kinetoterapie, pentru a ajuta plămânul să își revină, prin exerciții de respirație. 

Acum merg prin casă oriunde, fac kinetoterapie, nu mai am nevoie de oxigen. Mă învață niște specialiști să respir, cum să ajut plămânul să își revină la capacitatea pe care o avea înainte. Nu e simplu deloc. Dar, pas cu pas recuperez și încerc să mă pun în echilibru”, a mai spus actorul. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel