Toni Grecu, mărturii din infernul COVID: „Am simțit că intru într-o ghenă în secția COVID”

Data actualizării: | Data publicării:
Toni Grecu, captură foto YouTube
Descriere foto: Toni Grecu, captură foto YouTube

Toni Grecu a fost infectat cu COVID la începutul anului. Actorul a povestit amănunte cutremurătoare despre momentele în care a fost internat în spital. 

Pe 21 ianuarie, Toni Grecu anunța că este internat în spital, după ce a fost confirmat cu noul coronavirus. Actorul a fost inițial internat la Institutul Matei Balș din Capitală după ce plămânii săi au fost afectaţi grav de COVID. Zilele trecute, fondatorul grupului „Divertis” a povestit noi detalii despre experiența sa cu boala. 

”Sentimentul pe care l-am avut când am intrat în secția de COVID a fost că intru într-o ghenă. E ca un loc de care oamenii trebuie să se ferească, un loc infectat, mizer. Ai sentimentul că omenirea a inventat o ghenă în care aruncă niște semeni ca să treacă printr-o experiență extrem de grea. Ai un șoc!”, a declarat Toni Grecu în podcastul lui Mihai Bobonete „Da Bravo”. 

„Am stat cu masca trei săptămâni, prin ea am luat 8-10 litri de oxigen la început, după care a scăzut treptat până la un litru. Nu a fost cea mai confortabilă perioadă din viața mea” a povestit actorul.

După o recuperare îndelungată, actorul se simte bine acum.

"Sistemul imunitar la unii oameni o ia razna. Oamenii care au sistemul imunitar puternic, așa cum am fost și eu, riscă să o ia razna și s-au inflamat plămânii mai mult decât era normal. Când am ajuns la spital, după trei zile de stat acasă, eram cu plămânii jumătate praf. N-am fost în forma de a ajunge la ATI, să fim serioși, erau oameni cu mine în salon care luau 22 de litri de oxigen, aveau plămânii praf.

Dacă nu-ți pierzi mințile și ieși normal din secția de spital, ești bine. Slavă Domnului, nu pot să spun că am uitat, dar sunt logic în conversație. Acum sunt OK, am recuperat tot ceea ce era de recuperat. Contează să zâmbești, să râzi un pic când ești în spital. Bolnavul de COVID e atât de singur acolo, cum nu mai e niciun alt bolnav. Iar oamenii cu care intri în contact sunt niște cosmonauți cu măști pe față", a mai spus el.

 


A scăpat ca prin minune de incendiul de la Matei Balș


Toni Grecu a trecut prin momente de groază în timpul incendiului de la „Matei Balș”. Fondatorul „Divertis” se afla internat la etajul 2 al pavilionului în momentul în care s-a declanșat incendiul de pe 29 ianuarie. 

 

 
Cu câteva luni în urmă, Invitat în emisiunea „Vorbește Lumea”, Toni Grecu a vorbit despre cât de greu i-a fost să se salveze din calea flăcărilor, dar și despre momentul în care a simțit că vrea să renunțe în lupta cu boala.  


„Dormeam, eram cu masca pe față. La 5 dimineața a venit asistenta, a dat ușa salonului de perete și a strigat „Treceți la marginea patului, pregătiți-vă, arde spitalul”. Și trezit din somn, erau sunetele sirenelor, care huiau pe afară, a deschis asistenta geamul, probabil că asta e o procedură ca să iasă surplusul de oxigen, pe geam vedeam valuri de fum negru care se înălțau de sub noi adică de la etajul unu. A fost un moment greu, nu m-am pierdut cu firea, nu am intrat în panică, a fost ok, ok din punctul ăsta de vedere”, a mărturisit Toni Grecu la Pro Tv. 


Actorul a avut norocul să scape cu viață și le este recunoscător medicilor care l-au salvat. Toni Grecu a fost transferat la spitalul Sfântul Pantelimon. 


„Dar efortul fizic pe care l-am depus ca să părăsesc spitalul, până la salvare, ca apoi să mă transfere la Pantelimon, deci a fost colosal. A fost cel mai greu efort pe care l-am depus vreodată  în viața mea. Pentru că a trebuit să alerg vreo 100 și ceva de metri prin curtea spitalului... și îi spuneam paramedicului „Mor, nu mai pot, mor” și el îmi spunea „Haideți domnul Grecu țineți-vă, mai aveți puțin până la salvare, să nu leșinați acum”. Adica mă încuraja omul, îmi ținea butelia de oxigen și eu îl rugam să mă lase, deci eu voiam să mă lase acolo. Și mă trăgea de glugă și cum puteam, m-am ținut totuși pe picioare și am leșinat în salvare”, a adăugat actorul. 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel