Titi Aur, semnal de alarmă: Cei care se duc la şcoala de şoferi vor să ia permisul, nu să înveţe să conducă

Data publicării:
Titi Aur, foto Facebook.
Descriere foto: Titi Aur, foto Facebook.

Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a afirmat, într-un interviu exclusiv pentru DC NEWS, că una dintre cauzele accidentelor din România este lipsa unei educaţii rutiere timpurii şi a unor cursuri corespunzătoare la şcoala de şoferi. 

"Când vorbim de cursuri de conducere defensivă, toată lumea spune că Titi Aur vorbeşte despre asta, pentru că trăieşte din povestea asta. Eu recunosc, sunt subiectiv, dar nu înseamnă că nu spun adevărul . 

Copiii noştri sunt needucaţi, toţi copiii. Le băgăm formule în cap, îi obligăm să înveţe tot felul de lucruri, dar nu sunt lucruri care sunt cu adevărat necesare în viaţa de zi cu zi. Dar nu îi învăţăm reguli de circulaţie, cum să treacă strada, pentru că nu avem timp în programă pentru asta. Când Poliţia Rutieră, ISU, se duc să încerce să îi înveţe câte ceva pe copii, asta li se spune, că nu e timp, că e programa încărcată. Asta înseamnă că un copil care trece strada cu părintele sau cu bunicul printre maşini aşa va înţelege că trebuie să treacă strada. Că nu îi spune nimeni că trebuie să treacă pe la trecerea de pietoni, când e verde şi când nu trece nicio maşină. 

Şi nu îi spune nimeni copilului că cel de la volan ar putea fi beat, ar putea fi drogat, s-ar putea să nu îi ţină frâna, s-ar putea să fi scăpat ceva atunci. Şi că nu e suficient să fie pe trecerea de pietoni, pe culoarea verde!", a declarat Titi Aur pentru DC NEWS.  

Citește continuarea pe DC News.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel