Titi Aur, după ce un alt camion a rămas blocat în Pasajul Unirii: Pot să bag mâna în foc de un lucru! După un an și jumătate nu vor mai fi accidente acolo

Data publicării:
Titi Aur, foto Facebook
Descriere foto: Titi Aur, foto Facebook

Joi dimineață, un alt camion a rămas blocatul în Pasajul Unirii din București.


Un alt camion a rămas blocat, joi dimineață, în Pasajul Unirii, într-un șir de evenimente nefericite ce pare că nu se mai termină. Problemele în zonă au început după ce, la jumătatea anului trecut, pasajul a fost reabilitat și înălțimea acestuia a fost scăzută de la aproximativ 3,9 metri, la aproximativ 3,5 metri. Printre accidentele care au mai avut loc în pasaj amintim că, în septembrie 2022, un camion a rămas blocat în limitatorul de înălțime de la intrarea în pasaj, iar în a doua parte a lunii decembrie, un autocar cu turiști din Grecia a fost grav avariat de același limitator, eveniment ce s-a soldat cu decesul unui turist grec.


Titi Aur a vorbit, în exclisivitate pentru DC News, despre cauzele care duc la producerea acestor accidente. Expertul în siguranță rutieră a dat exemplul sensurilor giratorii noi care se construiesc într-un loc și care oferă același impact psihologic asupra șoferilor precum renovarea pasajului din Piața Unirii:

„Se întâmplă un lucru foarte normal din punct de vedere al psihologiei traficului. De pildă, atunci când apare un sens giratoriu într-o zonă în care se mergea cu viteză, precum intrarea într-o localitate, în următorul an și jumătate după ce apare sensul sunt șoferi care se urcă pe acel sens giratoriu. E vorba de navetiștii la perioade mari.

Un român care, de exemplu, se duce în Germania o dată la șase luni sau o dată pe an și care a fost în ultimele două decenii de 20-30 de ori în Germania, dar nu în fiecare zi și fiecare lună, când apare undeva un sens giratoriu, a cărui construire a început după ce a trecut el ultima dată pe acolo, în mintea lui, în instinctul lui e că poate să meargă fără probleme și nu se așteaptă să fie un sens giratoriu. E surprins, practic, de acel sens giratoriu și intră în el“, a explicat Titi Aur pentru DC News.

 

Citește aici continuarea interviului.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Actualitate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel