Tinerețe fără bătrânețe. Cinci vedete împărtășesc secretul unei vieți fericite, după vârsta de 60 de ani

Data publicării:

Cinci vedete internaționale, trecute de vârsta de 60 de ani, dezvăluie secretele unei vieți fericite. 

1. Jamie Lee Curtis

Legendara "regină a țipetelor" de la Hollywood, Jamie Lee Curtis, a vorbit mereu deschis despre stigmatul din jurul îmbătrânirii și despre frustrarea ei față de aceasta. Vedeta în vârstă de 62 de ani spune că este vorba despre a nu lupta împotriva a ceva care este complet natural și inevitabil. "Sunt consternată că termenul pe care îl folosim pentru a vorbi despre îmbătrânire este "anti"", a scris ea într-un articol pentru HuffPost . "Îmbătrânirea este la fel de naturală ca și moliciunea și parfumul unui bebeluș. Îmbătrânirea este evoluția umană în forma sa pură."

Cât despre împlinirea vârstei de 60 de ani? Curtis sugerează să vă îmbrățișați vârsta și să continuați să mergeți înainte. "Toți oamenii care împlinesc  60 de ani au un puț adânc de experiență de oferit celorlalți. Dacă ești un brutar, adu-ți abilitățile de cofetar. Dacă ești croitoreasă, adu-ți abilitățile de cusut. Dacă ești grădinar, plantează o grădină de legume și lucrează cu profesorii la sustenabilitate", a declarat ea pentru Good Housekeeping. "Este prea ușor să stăm și să ne uităm la ecrane și să vedem cum trece viața pe lângă noi. Transpirați. Niciodată nu putem spune că am făcut suficient".


2. Helen Mirren

La 76 de ani, actrița Helen Mirren, laureată a premiului Oscar, este la fel de puternică ca întotdeauna. Secretul ei pentru a se simți tânără în timp ce îmbătrânește este simplu: acceptă.

"Este extrem de enervant pentru femeile din generația mea și pentru altele care o urmează pe a mea să li se vândă produse de înfrumusețare pe o față de 15 ani. Nu vreau să mor tânără, așa că o să îmbătrânesc!". a declarat Mirren pentru Grazia. "Cred că trebuie să rămânem angajați în viață, să rămânem curioși în legătură cu viața, să rămânem cu un sentiment de a învăța despre viață, în mod constant. Cred că acestea sunt lucrurile care, dacă vrei, [te ajută] să rămâi tânăr."

 

3. Glenn Close

Glenn Close este o altă celebritate de la Hollywood, în vârstă de 74 de ani, care a continuat să rămână relevantă într-o industrie care nu este cunoscută pentru a face îmbătrânirea ușoară, mai ales pentru femei. Close a amintit pentru Good Housekeeping că împlinirea vârstei de 60 de ani nu a fost coșmarul pe care îl anticipa, menționând că una dintre cheile îmbătrânirii este o simplă schimbare de perspectivă.

"Toată viața crezi că 60 de ani este o vârstă înaintată și, dintr-o dată, descoperi că ai 60 de ani și nu te simți chiar atât de diferit. Mă simt mai puternică și mai implicată. Aceasta este cea mai bună perioadă din viața mea", a spus ea.


4. Sharon Stone

Sharon Stone a încins ecranul de zeci de ani, poate cel mai cunoscut fiind în controversatul thriller erotic Basic Instinct, din 1992. Cu toate acestea, vedeta în vârstă de 63 de ani se simte la fel de frumoasă acum ca atunci - dacă nu chiar mai mult. Îmbătrânirea, spune ea, este un lucru pentru care trebuie să fim recunoscători.

"Sunt atât de recunoscătoare corpului meu", a declarat Stone pentru Allure . "Am început să înțeleg că voi merge pentru a fi mai mult ca o femeie europeană care a devenit mai frumoasă cu vârsta și care ar putea înțelege că femeile sunt mai frumoase decât fetele pentru că știu ceva."

 

5. Oprah Winfrey

Oprah Winfrey este unul dintre cei mai puternici oameni de pe planetă, așa că, dacă cineva are sfaturi înțelepte despre cum să te simți cel mai bine pe măsură ce îmbătrânești, acela este mogulul media în vârstă de 67 de ani. Iar pentru ea, totul constă în a fi sinceră cu tine însăți.


"Bineînțeles că vreau să arăt cât mai bine. Vreau să mă simt puternică și plină de viață", a scris ea în HuffPost. "Dar știu cu siguranță că drumul spre cea mai bună viață  nu este calea negării. Este deținerea fiecărui moment. Să-ți revendici dreptul în acest moment. Și, cu recunoștință, îmbrățișând vârsta pe care o ai."

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel