TIFF: 12 scenarişti din 7 ţări, selectaţi pentru proiectul Full Moon Creative Lab

Data publicării:
Foto Tiff.ro
Descriere foto: Foto Tiff.ro

Full Moon Creative Lab, proiectul din cadrul TIFF destinat autorilor de scenarii pentru seriale de gen: thriller, horror şi fantasy a selectat 12 scenarişti participanţi şi cele trei proiecte la care se va contribui creativ pe parcursul celor trei sesiuni.

Iniţiativa Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) este susţinută de Programul Europa Creativă, iar prima sesiune va avea loc la finalul lunii octombrie, în Transilvania.

"Laboratorul marchează următorul pas în dezvoltarea Full Moon Script Contest, un program lansat de TIFF în 2020. În urma apelului de proiecte deschis la TIFF în iunie şi finalizat în luna septembrie, din peste 70 de proiecte înscrise, juriul a selectat 12 scenarişti, care vor avea ocazia să participe la rezidenţele organizate în octombrie 2023, martie şi iunie 2024 şi să-şi dezvolte abilităţile într-un mediu creativ, alături de experţi internaţionali din industria filmului. Cele trei proiecte selectate aparţin scenariştilor Adina Istrate (România) - scenariul thrillerului Aurora, Giulio Rizzo (Italia) - proiectul horror - fantasy ICU - Immortal Care Unit şi Barbara Skubic (Slovenia) - scenariul thrillerului Negative Split", se arată într-un comunicat transmis, joi, de organizatorii TIFF.

Potrivit sursei citate, în cadrul primei rezidenţe creative, celor trei scenarişti menţionaţi mai sus li se alătură alţi nouă autori de scenarii din România, Italia, Irlanda, Ungaria, Slovenia, Polonia şi Bulgaria. Aceştia sunt: Barry Murphy, Rosella di Campli, Richard Karpala, Sânziana Cojocărescu, Nadya Todorova, Greg Simmons, Cristina Iliescu, Attila Veres, Rafael Alberto Garciola.

"Scenariştii vor fi împărţiţi în 3 Writers' Rooms ai căror facilitatori sunt profesionişti din industria filmului: Eilon Ratzkovsky (Israel), producător cu o experienţă de peste 25 de ani în producţia de filme şi seriale TV. În ultimii ani, a fost tutore pentru TorinoFilmLab şi Biennale College Cinema şi Head of studies pentru TFL Extended, Arnaud Louvet, scenarist şi producător francez, implicat în proiecte de seriale pentru platforme de streaming, acoperind o multitudine de genuri, de la crimă la drame de epocă şi scenarista şi regizoarea Geo Doba din România, absolventă a prestigiosului Program Serial Eyes de la DFFB la Berlin, unde a primit Big Light Writers' Apprenticeship Award (2021), participantă la TFL Extended 2019 - Feature Film workshop, iar în 2021 la Rezidenţa internaţională de scenaristică Pustnik, cu proiectul Unrooted", se mai arată în comunicat.

Prima ediţie se va încheia cu o sesiune de pitching în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (iunie 2024), în faţa unor profesionişti influenţi din industrie: producători, agenţi de vânzări, reprezentanţi ai televiziunilor şi ai principalelor platforme de streaming, favorizând oportunităţile ca proiectele să găsească sprijin pe piaţă.

Full Moon Creative Lab reprezintă un proiect creativ care se va desfăşura anual în Transilvania, oferind scenariştilor oportunitatea de a-şi dezvolta abilităţile, înconjuraţi de experţi internaţionali din industrie. Proiectul îşi propune să îmbunătăţească procesul de creaţie al scenariştilor, conectând cineaşti talentaţi din toate statele membre ale Uniunii Europene. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel