The Rolling Stones nu vor interpreta hitul "Brown Sugar" în turneul lor american. Care este motivul

Data publicării:
The Rolling Stones, foto Instagram
Descriere foto: The Rolling Stones, foto Instagram

The Rolling Stones au renunţat la interpretarea legendarului lor hit "Brown Sugar", ale cărui versuri evocă sclavia, în turneul lor american, după ce melodia a fost multă vreme acuzată de rasism. 

"Aţi remarcat asta, ei?", a răspuns, uşor enigmatic, Keith Richards, chitaristul grupului britanic, întrebat de Los Angeles Times de ce piesa nu mai figurează pe lista melodiilor interpretate în timpul turneului lor care a debutat pe 26 septembrie, la o lună după moartea bateristului trupei, Charlie Watts.

"Încerc să aflu de la alţii unde este problema. Nu au înţeles că acesta este un cântec despre ororile sclaviei? Dar vor să-l îngroape. Pentru moment, nu vreau să intru în vreun conflict în legătură cu această porcărie", a adăugat Keith Richards, citat de cotidianul californian.

"Am cântat 'Brown Sugar' în fiecare seară din 1970, aşa că uneori ne gândim să o scoatem deocamdată şi să vedem ce se întâmplă (...). Am putea să o punem din nou pe listă", a adăugat Mick Jagger.

Lansată în 1971, "Brown Sugar", una dintre cele mai cunoscute piese ale trupei, vorbeşte despre sclavie, sex şi droguri, descriind soarta unor femei vândute ca sclave, biciuite şi violate.

În ultimii ani, au apărut din ce în ce mai multe critici la adresa piesei, considerată "rasistă". În 2015, "Brown Sugar" a fost descrisă drept "grosieră, sexistă şi de o violenţă uluitoare faţă de femeile de culoare" într-un articol din New York Magazine.

În 1995, într-un interviu acordat revistei Rolling Stone, Mick Jagger a recunoscut că "nu ar scrie niciodată această piesă astăzi", notează Agerpres.

 

The Rolling Stones i-au adus un omagiu emoţionant lui Charlie Watts: "Ne este dor de el ca formaţie, ne este dor de el ca prieten pe şi dincolo de scenă”

 

Sir Mick Jagger i-a adus un omagiu emoţionant regretatului baterist Charlie Watts la revenirea pe scenă a formaţiei după moartea acestuia,

Muzicianul a murit pe 24 august într-un spital londonez la vârsta de 80 de ani.

Trupa a declarat că va merge înainte cu pregătirile pentru turneul No Filter din SUA, programat să înceapă pe 26 septembrie la St Louis şi care va cuprinde 13 date de concerte.

Watts nu urma sa ia parte la acesta, deoarece se recupera în urma unei proceduri medicale nespecificate.

Sir Mick a distribuit un videoclip pe Instagram de la un concert "de încălzire" al formaţiei din 20 septembrie, de pe stadionul Gillette din Foxboro, Massachusetts, în care el şi colegii săi de trupă îi aduc un emoţionant omagiu lui Watts, notează Agerpres. 

"Ne este dor de el ca formaţie, ne este dor de el ca prieten pe şi dincolo de scenă şi avem atât de multe amintiri despre Charlie - şi sunt sigur că unii dintre voi care ne-au mai văzut aveţi la rândul vostru amintiri despre Charlie. Sper că vă veţi aminti de el aşa cum facem noi, aşa că am vrea să-i dedicăm acest concert lui Charlie", a declarat Sir Mick.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel