„The Crown” se încheie cu sezonul 6: moartea prințesei Diana. Producătorii serialului spun că au tratat cu delicatețe subiectul /VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
The Crown/ Captură video YouTube
Descriere foto: The Crown/ Captură video YouTube

Producătorii serialului ''The Crown'' au declarat că moartea prinţesei Diana a fost tratată "cu delicateţe" şi cu multă sensibilitate în următorul sezon al acestei producţii, care va fi şi ultimul al acestei producţii TV, informează vineri BBC.


Unul dintre producătorii executivi ai serialului, Suzanne Mackie, a făcut aceste dezvăluiri în cadrul Edinburgh TV Festival.

"Poate că serialul este mare şi zgomotos, însă noi nu suntem aşa. Suntem oameni atenţi şi sensibili", a declarat ea.
 

"The Crown", o producţie de mare succes a platformei Netflix, a fost criticată în trecut pentru abordarea pe care a avut-o în raport cu acurateţea istorică. Cel de-al şaselea sezon al serialului va fi lansat în ultima parte a acestui an.

Serialul se va încheia în 2023 după difuzarea celui de-al şaselea sezon al său, care duce povestea familiei regale britanice în anii de după moartea prinţesei Diana, care şi-a pierdut viaţa la vârsta de 36 de ani într-un accident de automobil petrecut la Paris, în 1997.

"A existat o discuţie foarte atentă şi foarte lungă despre felul în care vom trata acest subiect - iar eu sper, pentru că publicul este cel care judecă în final, că acea scenă a fost recreată într-o manieră delicată şi atentă", a mai spus Suzanne Mackie.

Prinţesa Diana a fost interpretată în ultimele două sezoane ale serialului "The Crown" de Elizabeth Debicki, care este "o actriţă extraordinară", potrivit declaraţiilor făcute de Suzanne Mackie.

"A fost atât de atentă, de grijulie, şi o iubea pe Diana. Aşadar, a existat un respect uriaş din partea noastră, a tuturor. Sper că acest lucru va fi evident atunci când veţi urmări ultimul sezon", a declarat ea, joi, în cadrul aceluiaşi festival.

Anterior, rolul prinţesei Diana a fost jucat de actriţa Emma Corrin.

Andy Harries, un alt producător executiv al serialului "The Crown", a fost întrebat dacă moartea reginei Elisabeta a II-a a avut un impact asupra producţiei.

"Cred că moartea Majestăţii Sale a avut fără nicio îndoială un impact asupra noastră a tuturor şi, mai ales, asupra scenaristului Peter Morgan. Nu a schimbat fundamental serialul, însă a produs totuşi o schimbare în sensul că atunci când veţi viziona ultimul sezon veţi înţelege la ce mă refer acum", a adăugat el.

Suzanne Mackie a dezvăluit că scenaristul Peter Morgan i-a spus că acest serial reprezintă "o scrisoare de iubire către Regină".

Serialul "The Crown", ce prezintă domnia reginei Elisabeta a II-a, a fost lansat în 2016, are numeroşi fani în lumea întreagă şi reprezintă una dintre cele mai de succes producţii ale platformei americane Netflix. Cel de-al şaselea sezon al său - care este totodată ultimul - va fi lansat în 2023 la o dată ce nu a fost deocamdată anunţată, notează Agerpres. 

Youtube video imageGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel