Testul care-ți arată dacă ai cancer de esofag, stomac, rect sau colon: Ar trebui să știe toată lumea! Semnul îl ignorăm și zicem că ne trece mâine. Nicio tumoare la început nu are simptome

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Care sunt semnele și simptomele care-ți arată că ai un cancer de esofag sau alte afecțiuni în zona superioară a abdomenului. Testul care-ți spune dacă ai cancer de esofag, stomac, rect sau colon.

Cancerul esofagian este un cancer care apare în esofag, un tub lung și gol care merge de la gât până la stomac. Esofagul ajută la deplasarea alimentelor pe care le înghițiți din spatele gâtului către stomac pentru a fi digerate.

Cancerul esofagian începe, de obicei, în celulele care căptușesc interiorul esofagului. Cancerul esofagian poate să apară oriunde de-a lungul esofagului. Mai mulți bărbați decât femei se îmbolnăvesc de cancer esofagian.

Cancerul esofagian este a șasea cea mai frecventă cauză de deces prin cancer la nivel mondial. Ratele de incidență variază în diferite locații geografice. În unele regiuni, ratele mai ridicate de cancer esofagian pot fi atribuite consumului de tutun și alcool sau unor obiceiuri nutriționale particulare și obezității.

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel