Teatrului Naţional din Timişoara vine cu o premieră absolută, semnată de Radu Iacoban. Când și unde va avea loc

Data actualizării: | Data publicării:
Teatru, foto Gwen O, pixaby
Descriere foto: Teatru, foto Gwen O, pixaby

Teatrul Naţional Timişoara va prezenta, sâmbătă seară, o premieră absolută.

Teatrul Naţional Timişoara va prezenta on-line, sâmbătă seara, o premieră absolută, piesa ''Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese'', pe textul semnat de Radu Iacoban, spectacolul fiind transmis în direct de la Sala 2, dar şi pe canalele digitalizate ale instituţiei, potrivit Agerpres.

Spectacolul "Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese" propune o temă de reflecţie, şi anume dacă în era internetului folosim noile tehnologii ca formă evoluată a relaţionării dintre oameni sau ne ascundem singurătatea în spatele mijloacelor de comunicare, potrivit AGERPRES.

Dar o întrebare se poate pune în fel şi chip, iar Radu Iacoban, autorul textului şi regizor artistic al spectacolului, spirit deopotrivă ludic şi profund, alege să ofere un context aparent comun, familial şi familiar. Întoarcerea fiului plecat din ţară devine pretextul pentru o reuniune de familie care se transformă destul de repede într-o sumă de definiţii importante pentru fiecare din noi, relatează comunicatul menţionat.

Astfel, personajele lui Iacoban descoperă că înstrăinarea nu are nicio legătură cu numărul de kilometri, că tăcerea poate îmbolnăvi şi că iertarea şi acceptarea îşi au propriile mecanisme, dar şi că de cele mai multe ori există un adevăr pentru fiecare şi că uneori tristeţea, la fel ca râsul, poate vindeca.

Spectacolul este recomandat publicului cu vârsta de peste 14 ani şi îi reuneşte pe următorii actori ai Teatrului Naţional din Timişoara - Claudia Ieremia, Romeo Ioan, Ion Rizea, Andrei Chifu, Mălina Manovici, Alina Ilea şi Matei Chioariu, iar decorul şi costumele sunt semnate de scenograful Tudor Prodan.

Evenimentul este realizat în cadrul proiectului "Vocile oraşului - Central Park", parte din Programul Cultural Timişoara Capitală Europeană a Culturii, produs de Teatrul Naţional Timişoara şi finanţat de Primăria Municipiului Timişoara, potrivit Agerpres. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Teatru - Opera


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel