Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” prezintă premiera spectacolului–concert „A FOST ODATĂ ÎN BUCUREȘTI...”

Data publicării:

Sâmbătă, 29 aprilie 2023, ora 19:00, la Sala Savoy a Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”, va avea loc premiera spectacolului „A FOST ODATĂ ÎN BUCUREȘTI...”, cu Miruna Ionescu, Valentin Albeşteanu, Taraful de Oraș (Valentin Cucu - pian, Daniel Mustățea - acordeon și Nicolae Petre - contrabas) și Baletul Teatrului de Revistă.

„A FOST ODATĂ ÎN BUCUREȘTI...” este evocarea muzicală a unei Capitale a cărei viață culturală a palpitat între teatre, săli de concerte, grădini de vară, cinematografe și restaurante selecte. 

          Actrița Miruna Ionescu și violonistul Valentin Albeşteanu, alături de ceilalți protagoniști, vor crea un univers sonor recompus din cântece de neuitat. Cei doi artişti au recreat, dincolo de timpuri, o poveste muzicală despre autenticitate, frumuseţe şi adevăr. Tango-ul, valsul, swing-ul sau fox-trot-ul, muzica ușoară și muzica de petrecere ascultate cu precădere în teatrele de vodevil și de Revistă ale Bucureștilor de odinioară și respectul pentru valorile autentice românești reînvie cu emoție unică Micul Paris, într-un spectacol conceput de Valentin Albeșteanu, artist preocupat tot mai mult de reînvierea și promovarea café-concert-ului, gen muzical reprezentat cu strălucire de mari virtuozi ai viorii, precum Grigoraş Dinicu, George Boulanger, Nicolae Buică.

          Spectacolul propune o incursiune în viața fascinantă a poveștilor unei lumi aproape pierdute și îngropată sub straturi de uitare și pe care muzica românească o reconstituie într-un mod inegalabil.

”A FOST ODATĂ ÎN BUCUREȘTI...” este un spectacol care surprinde în capitole muzicale portretele compozitorilor, textierilor și interpreților perioadei interbelice, cei care au creat ”cortina sonoră” a unui București în care oamenii și scena au fost mai aproape ca niciodată. Mulți dintre acești maeștri ai portativelor au debutat sau au colaborat cu Teatrul “Cărăbuș”, făcând să vibreze o lume întreagă.

Într-o revărsare de muzică și povești din vremuri de odinioară, spectacolul ”A FOST ODATĂ ÎN BUCUREȘTI...” va purta spectatorii direct pe Calea Victoriei, pentru ca apoi, pe înserat, să se oprească într-o vizită la Cărăbuș, unde dansul și muzica deveneau veritabile elixire ale vieții.

Și, pentru că anul acesta se împlinesc 120 de ani de la nașterea marelui compozitor Nicolae Kirculescu, cei doi artiști au inclus în semn de respect și prețuire, una dintre compozițiile celebre ale maestrului, pe versurile lui Mihai (Puiu) Maximilian - ”Hai, coșar, coșar”, lansată pe scena Teatrului Cărăbuș, în interpretarea actorului Colea Răutu.

______________________________

 

”A FOST ODATĂ ÎN BUCUREȘTI...”

Un spectacol de Valentin Albeșteanu

Distribuţie: Miruna Ionescu, Valentin Albeșteanu

Acompaniază: ”Taraful de Oraș”: Valentin Cucu - pian, Daniel Mustățea – acordeon, Nicolae Petrea - contrabas

Cu participarea Baletului Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”

Coregrafia: Oana Cocârță

Scenografia: Ana Iulia Popov

_____________________________________

 

Durata spectacolului: 1h45’ (fără pauză)

__________________________

 

Biletele s-au pus în vânzare, online, pe www.teatrultanase.ro, și la Casa de bilete a teatrului (Calea Victoriei 33).



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel