Tatăl lui Codin Maticiuc, martorul unei minuni. Ce i s-a întâmplat omului de afaceri în biserica Sfântul Ilie din Titan

Data actualizării: | Data publicării:
Codin Maticiuc și Părinții săi, foto Facebook
Descriere foto: Codin Maticiuc și Părinții săi, foto Facebook

Codin Maticiuc și-a botezat recent cea de-a doua fiică, pe Ilinca, în biserica Sfântul Ilie din Titan. Actorul a povestit ce istorie îl leagă de acest lăcaș, care a fost ridicat cu ajutorul tatălui său, dar și cum părintele său a fost martorul unei minuni. 


„Botezul fetitei mele și minunea din Titan

Botezul fiicei mele Ilinca fost acum câteva săptămâni la biserica Sfântul Ilie din Titan. As vrea sa va spun povestea acestei biserici. Ea a început la moartea bunicii mele din partea tatălui. Dorința ei a fost sa fie îngropată în satul în care s-a născut, satul Livezi.

Tatăl meu i-a îndeplinit aceasta dorința și după slujbă s-a adresat preotului de acolo. I-a propus sa construiască o mini cantină acolo, lângă biserică, sa angajeze doua femei și sa dea de mâncare oamenilor sărmani din zonă, tatăl meu urmând să trimită bani săptămânal pentru a susține acest proces. Preotul a refuzat. I s-a părut mult de muncă și multă responsabilitate. A cerut însă 2000 de lei. Tatăl meu i-a dat banii dezamăgit.

A plecat de acolo spre București și a cumpărat un ziar. Acolo a citit despre un preot din cartierul Titan care se chinuie singur sa ridice o biserică. S-a dus de îndată într-acolo. A găsit o fundație, patru pereți, o schela, câțiva muncitori și un panou cu autorizația de construcție cel puțin ciudat căci la "termen de finalizare" era trecut "când o vrea Dumnezeu".

I-a întrebat pe muncitori unde îl poate găsi pe preot. Unul dintre ei i-a întins mâna "părintele Costescu". A fost începutul unei prietenii care durează și-n ziua de astăzi, cei doi construind împreună biserica Sfântul Ilie. A durat ceva ani. Clopotele le-au adus de la Viena și au umblat prin zeci de biserici ca sa aleagă pictorii pentru pereți.


Anii au trecut și la un moment dat preotul și-a văzut prietenul abătut. L-a întrebat ce are, tata nu a vrut să-l încarce. El a insistat și tata i-a povestit cum o construcție de a noastră fusese oprită de un proces civil cu o doamnă extrem de vigilenta și procesomana. Când preotul a aflat numele acesteia a pus mâna pe telefon. În jumătate de oră, doamna respectivă era la biserică. Era enoriașa la Sfântul Ilie. I-a mulțumit tatălui meu ca a construit-o și și-a retras de îndată acțiunea din instanță. Tatăl meu a amuțit. Minunile există. Este doar alegerea noastră dacă le vedem sau nu”, a povestit Codin Maticiuc pe rețelele de socializare. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel