Tartă cu cireșe. Desertul gustos și ușor de preparat

Tarta, foto Unsplash/ Dilyara Garifullina
Descriere foto: Tarta, foto Unsplash/ Dilyara Garifullina

Această rețetă de tartă cu cireșe este delicioasă și va deveni foarte ușor desertul preferat al familiei tale. 

Ingrediente:


250 g făină 

125 g unt

450 g cireșe

230 ml apă

200 g zahăr

2 linguri amidon

1 gălbenuș

sare


Mod de preparare:


Într-un vas se amestecă făina cu untul moale, apa, zahărul și sarea. Se obține astfel un aluat sfărâmicios care se lasă la rece pentru 90 de minute. 


Într-o cratiță punem cireșele fără sâmburi și lăsăm 10 minute. Adăugăm zahărul și amidonul. Mai lăsăm alte 5 minute. Lăsăm să se răcească compoziția. 


Împărțim aluatul în două părți. Partea mai mare o întindem și o așezăm într-o tavă presărată cu făină. Înțepăm aluatul cu o furculiță. Pe pun cireșele.


Restul aluatului se întinde și se taie benzi late. Se pun deasupra cireșelor și se ung cu gălbenușul. Se bagă la cuptor pentru 45 de minute. 


Poftă bună!

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 29 aug, 19:00 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play