Tartă cu banane, fără coacere. Rețeta unui desert absolut fabulos

Dilyara Garifullina, unsplah
Descriere foto: Dilyara Garifullina, unsplah

Gospodinele, cu siguranţă, se gândesc cu ce prăjituri îşi mai pot surprinde familia. Iată o tartă gustoasă care vă îndulcește zilele. 

Ingrediente

Blatul se va face cu:

– 100 grame de unt
– 300 grame de biscuiți
– o jumătate de cană rasă cu ciocolată
– praf de sare
– 2 linguri de zahăr pudră

Crema se va face cu:

– două banane mari
– o lingură de suc de lămâie
– o cutie de lapte condensat (200 ml)
– trei linguri de zahăr
– 200 ml de frișcă, smântână pentru frișcă
– trei foi gelatină (5 grame)
– ciocolată pentru decor

Mod de preparare:

Untul trebuie topit, iar apoi lăsat să se răcească. În acest timp, biscuții trebuie măcinați sau zdrobiți, apoi îi amestecăm cu pudra și cu ciocolata dată prin răzătoare. De asemenea, se pot folosi și fulgii de ciocolată, după preferințe. Atunci când untul este călduț, peste acesta trebuie să turnați biscuiții mărunțiți și apoi amestecați. Într-o formă de tort cu pereți detașabili puneți biscuțiii și formați baza tartei. Apoi se introduce în frigider. Între timp, puneți foile de gelatină la înmuiat cu puțină apă. Laptele condensat și zahărul le puneți la încălzit, dar fără să fiarbă. Foile de gelatină se pun în lapte condensat și apoi adăugați arome, dacă doriți. Când gelatina s-a dizolvat, lăsați să se răcească. Bananele trebuie curățate și tăiate rondele, apoi puse într-un bol. Peste ele se adaugă sucul de lămâie și se amestecă, pentru a nu se oxida. Se așază peste baza tartei, în frigider. Când laptele condensat este călduț adăugați frișcă bătută și omogenizați. Compoziția trebuie turnată peste banane și lăsată la frigider timp de 12 ore.

Poftă bună!

 

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 15 oct, 09:31 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play