Suplimente alimentare, prafuri, creme miraculoase, un pericol necontrolat de NIMENI. Cazul Simonei Halep: Se mai strecoară ERORI! O industrie într-o creștere spectaculoasă!

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Suplimentele alimentare, un pericol ascuns și necontrolat de nimeni. Lygia Alexandrescu ne-a vorbit despre ele și despre cazul Simonei Halep.

Mulți oameni folosesc suplimente alimentare, nu doar pentru performanță, ci pentru a arăta mai bine sau pentru a câștiga mai multă masă musculară când merg la sală. Ei bine, aceste suplimente alimentare nu sunt controlate de o autoritate și fiind la liber, mulți oameni își pun sănătatea în pericol. 

"Dacă vorbim despre suplimentele alimentare, vorbim despre cele profesionale, de Simona Halep și despre acest caz, dar și despre suplimentele luate după ureche. Din păcate, nu avem o educație în sensul administrării suplimentelor nutriționale și în general a celor de creștere masă musculară sau scădere în greutate", a declarat Lygia Alexandrescu, nutriționist acreditat de Comitetul Internațional Olimpic.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis, după ce un test a ieșit pozitiv la una dintre substanțele aflate pe lista celor interzise. Este vorba despre Roxadustat, un medicament împotriva anemiei. Roxadustat este un inhibitor care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii. Se pare că acest medicament ar crește anduranța sportivilor.

Citește întreaga știre pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel