„Sunt nevinovați, speriați și au nevoie de orice fel de ajutor”. Andreea Mantea, apel DISPERAT. Vedeta sare în ajutorul refugiaților din Ucraina

Data publicării:
Andreea Mantea, foto Instagram
Descriere foto: Andreea Mantea, foto Instagram

Andreea Mantea a făcut apel la fanii de pe rețelele de socializare, pentru a se mobiliza și a strânge ajutoare pentru refugiații din Ucraina. 

”De azi dimineață, alături de câțiva prieteni și alături de câteva cunoștințe, încercăm să strângem ce credem noi că este necesar pentru vecinii noștri din Ucraina, pentru rufugiați. Facem pachete cu ce considerăm noi că au nevoie și din ceea ce vedem la televizor și din ce ne mai spun ce-i pe care îi avem acolo, mai aproape. Strângem pături, perne, geci, strângem căciuli și, în special, pentru mămicile cu copii, lapte praf, scutece, produse de îngrijire”, a spus Andreea Mantea pe rețelele de socializare.

Andreea Mantea: Dar din dar se face Rai


„Las aici acest mesaj pentru că nu se știe niciodată cum din puținul fiecăruia se poate strânge ceva foarte necesar pentru acești oameni. Sunt oameni nevinovați, extrem de speriați, care chiar au nevoie de ajutor. Atât cât puteți, dacă vreți, eu o să vă las o adresă de la parohia unui preot, preotul Bogdan de lângă Iași. Strada Codrilor, nr. 253, sat Hlincea, comuna Ciurea, județul Iași, preot Mihalachi Bogdan Iulian, 0765485358. Acolo se strâng toate pachetele și ulterior vom merge să le împărțim. Dacă vreți, nu vă cer, dacă simțiți să faceți asta, de ce nu? Din puținul fiecăruia dintre noi o să se strângă foarte multe lucruri. Dar din dar se face Rai. Din inimă, suntem alături de cei refugiați. Sunt nevinovați, speriați și au nevoie de orice fel de ajutor”, a completat vedeta Kanal D, potrivit Wowbiz.

„M-a rupt”. Mihai Bendeac, în lacrimi, după ce a văzut cum i-au primit românii pe refugiații din Ucraina

Război Rusia -Ucraina. Actorul Mihai Bendeac a izbucnit în lacrimi, pe rețelele de socializare, după ce a văzut cum s-au organizat românii pentru a-i primi pe pe refugiații din Ucraina. 

Sute de români s-au mobilizat, în ultimele 2 zile, și au mers să-i întâmpine pe refugiații din Ucraina. Românii i-au așteptat cu hrană, haine, dar și cu adăpost. Mulți s-au oferit să cazeze în propriile case oamenii fugiți din calea războiului.

 

Actorul Mihai Bendeac se arată impresionat de gestul românilor. Acesta a postat pe rețelele de socializare un mesaj video, în care abia poate vorbi din cauza lacrimilor. 

„Faptul că noi, ca națiune, care avem, de foarte multe ori, această tendință de a ne raporta la noi într-un mod foarte negativ, ne-am comportat în felul în care ne-am comportat cu femeile și cu copiii care au intrat astăzi în țară, mi s-a părut extraordinar și răvășitor, în același timp. 

Să văd niște imagini, cu niște copii care intrau la noi în țară. (...) Dincolo de faptul că, de data asta, autoritățile din România s-au pregătit foarte bine, m-a rupt faptul că erau oameni, din toată țara asta, care au venit cu ce au putut, fiecare dintre ei. Și-au umplut portbagajul. Felul în care românii i-au primit pe copiii ăia, spune atât de multe despre noi, ca nație”, a spus Mihai Bendeac, în lacrimi, pe Insta Story. 

 

MAI: în ultimele 24 de ore, 73.030 de persoane, dintre care 14.188 de cetăţeni ucraineni, au intrat în ţară, iar 72.022 de persoane, dintre care 7.298 de cetăţeni ucraineni au părăsit teritoriul României

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat, sâmbătă, că 54 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România de la începutul conflictului militar din ţara vecină.

"De la începerea conflictului din Ucraina, 54 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Aceşti cetăţeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională. Pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanţii de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General de Imigrări, dacă doresc acest lucru, precum şi de măsuri de asistenţă materială, financiară, medicală, consiliere psihologică şi juridică de specialitate, acces la piaţa forţei de muncă şi activităţi de adaptare culturală", se arată într-un comunicat al MAI transmis AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 56,4%.

"În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în ultimele 24 de ore, 73.030 de persoane, dintre care 14.188 de cetăţeni ucraineni, au intrat în ţară, iar 72.022 de persoane, dintre care 7.298 de cetăţeni ucraineni au părăsit teritoriul României. Totodată, 22.105 mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare şi 21.131 pe sensul de ieşire", se mai menţionează în comunicat.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel