Sucurile acidulate și apa. Cori Grămescu: Problema nu ține de hidratare, ci de ingrediente. Așadar nu în acest mod spălăm efectele

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, a vorbit, într-un interviu pentru DC News, despre sucurile acidulate. Dacă bem astfel de lichide, putem „spăla” efectele lor consumând mai multă apă sau ceai?

Dacă o persoană bea suc acidulat și apoi bea multă ceai și apă (de exemplu trei căni de ceai, doi litri de apă versus o doză de suc acidulat la 330 ml), își poate feri organismul de efectele negative ale acestor băuturi? Funcționează principiul „două fapte bune spală un păcat”? Sau nu știu, dacă în weekend mănânc fast food, prăjituri și beau suc acidulat fac rău corpului atâta timp cât în restul celor cinci zile ale săptămânii, am mâncat cât mai sănătos?

„Problema consumului de sucuri de acest gen nu ține de hidratare, ci de ingredientele pe care acestea le conțin, așadar un consum ulterior de apă în cantități suficiente nu „spală” efectul. Dacă consumăm sucuri sau alimente a căror listă de ingrediente pare că face parte dintr-un laborator de chimie este evident că acestea vor avea un impact negativ asupra noastră, atât pe moment când se va crea acea stare de disconfort specifică consumului alimentelor foarte procesate, și cu un conținut ridicat de calorii, cât și pe termen lung.

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel