STOP violenței! Părintele Vasile Ioana, soluții pentru a ne stăpâni furia: Am lucrat ani de zile la ele

Data publicării:
Părintele Vasile Ioana, foto Facebook
Descriere foto: Părintele Vasile Ioana, foto Facebook

Părintele Vasile Ioana de la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi din București a vorbit despre soluțiile care ne ajută să stăpânim episoadele de furie.

Părintele Vasile Ioana propune câteva soluții împotriva violenței pentru ca oamenii să știe cum să-și gestioneze episoadele de furie. Preotul a arătat că omul violent, tiranul casei, trebuie oprit cu orice preț! Asistăm prea des la scene de violență fără să intervenim și asta ne transformă în complici, vinovați pentru pasivitatea și lașitatea noastră! Haideți sa punem STOP violenței de orice fel! Acesta este îndemnul părintelui Vasile Ioana de la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi din București.

Izolarea agresorului
  
”Trebuie să oprim orice fel de violență! Nu se justifică în niciun chip! Trebuie să izolăm agresorul. În familie există tiranul care, de obicei, este bărbatul. Studiile arată că 86% din agresori sunt bărbați, în familie mă refer. De obicei, mama îi spune copilului: ”lasă că vine taică-tu acasă și-ți arată el!” Când vine tatăl, copilului deja îi crește pulsul, are reacții ca în fața unui animal feroce. Copilul intră într-o reacție de apărare și se naște în el un stres toxic care îi distruge rațiunea și atunci naști în el ce este mai rău. Mamelor, nu mai încurajați agresivitatea! Nu le mai ziceți copiilor: ”lasă că vine tac-tu!” Agresorul trebuie oprit! În momentul în care un tată își bate copilul, tu, ca mamă, suni la 112. Mai există un număr de telefon - 116111, este Telefonul Copilului. Nu trebuie să asistăm pasivi la violență! Dacă asistăm pasivi, suntem vinovați moral. Agresorul trebuie să știe că face ceva groaznic și atunci sunăm la 112. De asemenea, putem filma, astfel acționăm și agresorul simte că este ceva în neregulă”, a zis părintele la PRO TV.

Vezi declarațiile complete pe DC News.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel