Știința fericirii. Cum arată căsnicia ideală. Ce se întâmplă în creierul partenerilor și cum poți prelungi armonia în cuplu

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Căsnicia fericită, sincronizare între creierul partenerilor. Care este legătura

Căsnicia fericită face ca activitatea creierului partenerilor să funcționeze asemănător. Deși cercetările sugerează că mai mulți factori pot contribui la o relație armonioasă, ceea ce prezice satisfacția conjugală nu este pe deplin înțeles. Cercetările indică, de asemenea, că cuplurile pe termen lung încep adesea să gândească și să se comporte în mod similar, lăsând multe întrebări fără răspuns despre modul în care acest lucru ar putea juca un rol în satisfacția conjugală.

Un studiu recent de la Universitatea Stanford, în colaborare cu cercetătorii din China, a descoperit dovezi că activitatea comună a creierului poate prezice fericirea conjugală. Descoperirile lor oferă, de asemenea, perspective asupra fundamentului neurobiologic al legăturii conjugale umane.

Satisfacția conjugală și compatibilitatea romantică au făcut obiectul unor cercetări de zeci de ani. Cu toate acestea, oamenii de știință abia încep să înțeleagă de ce unele cupluri raportează fericirea într-o relație, iar altele nu experimentează acest tip de satisfacție în relație, notează Medical News Today.

Căsnicia fericită și legătura cu creierul


Până în prezent, cercetările au identificat mai mulți factori care pot contribui la fericirea unui individ în relația lor de cuplu. De exemplu, o analiză sistematică din 2016 a cercetărilor a constatat că religia, sexul și comunicarea au avut un impact asupra satisfacției conjugale. Factorii interpersonali și sănătatea mintală au jucat, de asemenea, un rol, împreună cu ocupația, durata căsătoriei, vârsta și numărul de copii pe care i-a avut un cuplu.

În plus, în timp, cuplurile armonioase încep adesea să gândească și să se comporte în moduri similare. De exemplu, un studiu din 2021 a găsit dovezi ale sincronizării personalității de-a lungul timpului în cadrul cuplurilor adulte mai în vârstă. Cu toate acestea, oamenii de știință nu au înțeles încă pe deplin dacă această sincronizare între partenerii romantici indică o satisfacție mai mare a relației.

Citește continuarea pe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel