Știai că poți folosi folia de aluminiu pentru a scăpa de dureri? Iată trei moduri în care o poți folosi

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Julia Maior
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Julia Maior

Cu toții am ajuns să cunoaștem o singură utilizare a foliei de aluminiu, și anume aceea de a înveli mâncarea pentru a o păstra caldă sau rece. Dar știați că folia de aluminiu poate face mult mai mult decât atât? Ea poate fi folosită, de fapt, pentru a vă calma durerile de spate, durerile de picioare sau de gât sau durerile articulare și musculare. 

Da, este adevărat, folia de aluminiu poate fi folosită și ca analgezic. Această tehnică este o metodă de vindecare tradițională chinezească și rusească și poate fi folosită și pentru a vindeca arsurile. 

Acum întrebarea importantă este cum o folosim? 

Folia de aluminiu este bună pentru dureri musculare sau articulare

Înfășurați folia de aluminiu în jurul brațului, genunchilor, picioarelor sau degetelor, indiferent de locul în care aveți dureri. Lăsați-o pentru întreaga zi sau peste noapte. Înfășurați folia cu un plasture sau un bandaj pentru a o menține la locul ei. Încercați această terapie timp de aproximativ 10 zile și luați o pauză de o săptămână; dacă durerea persistă, repetați terapia.  

Citește continuarea pe STIRI DIASPORA

 

Motive posibile pentru care ți se răcesc mereu picioarele

Corpul tău se răcește la propriu

Dacă sunteți  friguros, s-ar putea să vi se fi spus pe neașteptate că sunteți genul de persoană care "are picioarele reci" - iar adevărul este că s-ar putea să fiți într-adevăr așa. Unii indivizi simt în mod natural mai des și/sau mai grav frigul decât alții, spune Aarti Agarwal, MD, director de sănătate la Juno Medical. În timp ce acest lucru este uneori simptomul unei afecțiuni de sănătate subiacente, de multe ori este o simplă chestiune de masă musculară mai mică. Cei care aleargă la rece pot avea o masă musculară relativ mai mică pentru dimensiunea corpului lor și, deoarece mușchii generează căldură, corpul lor poate încerca să le mențină căldura prin devierea căldurii de la extremități, cum ar fi mâinile și picioarele.


Aveți o circulație deficitară

Toată lumea are un sistem circulator care este responsabil pentru transportul sângelui în tot corpul, dar sistemele circulatorii ale unor persoane sunt mai puțin eficiente. Dacă aveți o circulație deficitară, este posibil ca sângele să nu curgă atât de liber sau de rapid pe cât ar trebui și, deoarece circulația poate afecta temperatura corpului, această scădere a fluxului de sânge vă poate cauza o senzație de frig. Dr. Agarwal remarcă faptul că vasele de sânge din picioare și mâini sunt unele dintre cele mai mici și mai sensibile. Așadar, o circulație deficitară poate face ca picioarele și mâinile să se simtă deosebit de reci. 

"Există multe motive pentru o circulație deficitară", spune Dr. Agarwal. Fumatul și obezitatea sunt factori de risc comuni, precum și alte afecțiuni de sănătate subiacente (cum ar fi boala arterială periferică sau boala Raynaud). Efectuarea de exerciții fizice regulate, evitarea țigărilor și o dietă echilibrată sunt toate obiceiuri sănătoase care pot contribui la îmbunătățirea circulației. Dar puteți, de asemenea, să consultați un medic pentru a afla dacă circulația dumneavoastră deficitară este legată de o altă afecțiune medicală.

Citește continuarea AICI



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel