Statul vrea 70% din drepturile de autor. Horia Moculescu a scos DOCUMENTUL cheie: Act de gangsterism! De ce ne ajutați cu forța? De ce încălcați Constituția? - VIDEO manifest

Data publicării:
Horia Moculescu, Laurențiu Duță, Alex Velea, colaj foto DC News
Descriere foto: Horia Moculescu, Laurențiu Duță, Alex Velea, colaj foto DC News

Un proiect de lege care a trecut de Senat și a revoltat și scos în stradă o mulțime de artiști, și așa opriți din activitate din cauza pandemiei de COVID-19.

Un proiect de lege care a trecut de Senat şi care urmează să ajungă zilele acestea în Camera Deputaţilor ameninţă să le ia artiștilor 70% din banii nerevendicaţi vreme de 3 ani din drepturile de autor.

Această veste i-a revoltat pe compozitorii, autorii şi artiştii români, care au reacționat într-un video la adresa publicului și mai ales al autorităților. În plus, mai mulți autori și artiști au ieșit deja în stradă și spun că vor lupta şi în continuare.

După ce că pandemia de COVID-19 a ținut pe loc întreaga industrie artistică, de la actori la cântăreți și după ce nu au primit niciun fel de ajutor, autoritățile pregătesc o nouă lovitură.

"A trebuit să ajung la 84 de ani, 60 de ani de activitate în UCMR (n.r. (n.r. Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România) și 65 de ani vechime în ADA (n.r Asociaţia pentru Drepturi de Autor a Compozitorilor), ca să aflu că nu-mi merit banii pe care noi îi colectăm pentru noi", a spus Horia Moculescu, membru UCMR-ADA, în videoclipul emoționant al artiștilor prezentat de DC News. 

"Cu ce ne-a ajutat pe noi, artiștii, Ministerul Culturii de la începutul pandemiei?", spune și Alex Velea. 

"De ce vreți să ne ajutați cu forța? De ce încălcați Constituția încercând să aduceți în proprietatea statului un drept privat, dreptul de autor?", spun în cor membrii UCMR-ADA, în videoclipul manifest.

 

Citește continuarea pe DC News. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel