Stafidele, cele mai sănătoase fructe. Beneficii uimitoare pentru sănătate

Data publicării:
Tafilah Yusof, pixabay
Descriere foto: Tafilah Yusof, pixabay

Când îți este poftă de bomboane sau dulciuri, ia în considerare mâncarea unor stafide pentru a-ți satisface dorința. Corpul tău va culege beneficii sănătoase.

Stafidele au un conținut ridicat de zahăr și calorii, dar sunt benefice pentru sănătatea noastră atunci când sunt consumate cu moderație. Considerate cele mai sănătoase dintre fructele uscate, fiind bogate în cupru şi fier, stafidele fac minuni pentru sistemul imunitar slăbit şi dau senzaţia de saţietate datorită cantităţii mari de fibre pe care le conţin.

Iată câteva dintre beneficiile stafidelor:

Indicate în anemii- Aceste fructe uscate reprezintă o importantă sursă de fier, fiind recomandate în cazul anemiilor uşoare. Femeile însărcinate, al căror organism nu au destul fier, riscă să nască un copil care poate fi predispus la anemie. Pentru a preveni lipsa de fier din organism, viitoarele mame ar trebui să consume sistematic acest fruct benefic.

Ameliorează osteoporoza- Stafidele conţin şi boron, un mineral foarte necesar pentru sănătatea oaselor, ajutând la ameliorarea osteoporozei la femei. De asemenea, are un efect bun în reglarea hormonilor şi în metabolismul vitaminei D.

Antioxidantul perfect- În comparaţie cu alte fructe uscate, stafidele îşi păstrează cel mai bine calităţile antioxidante, avînd un rol important în prevenirea apariţiei tumorilor maligne ajutând celulele să-şi păstreze funcţia normală. De asemenea, tratează stările febrile.

Luptă cu colesterolul şi tratează constipaţia-
Fibrele pe care le conţin contribuie la reducerea colesterolului rău, îmbunătăţesc funcţia intestinelor şi tratează constipaţia. De asemenea, magneziul conţinut în stafide reduce aciditatea din stomac.

Previn hipertensiunea arterială- Datorită cantităţii mari de potasiu, stafidele previn retenţia în organism a lichidelor, fluidizează sângele şi automat reduc tensiunea arterială.

Compuși antimicrobieni - Un studiu din 2009, a menționat că stafidele conțin fitochimicale care ar putea promova dinții și gingiile sănătoase. Fitochimicalele prezente în stafide, inclusiv acidul oleanolic, acidul linoleic și acidul linolenic, luptă împotriva bacteriilor din gură care duc la cavități. Cu alte cuvinte, consumul de stafide în locul gustărilor dulci vă poate menține zâmbetul sănătos.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel