"Spencer", drama în care Kristen Stewart joacă rolul prințesei Diana, urmează să ajungă în cinematografe

Data publicării:

"Spencer", așteptata dramă a lui Pablo Larraín, cu Kristen Stewart în rolul Lady Diana, va avea premiera mondială la Festivalul de Film de la Veneția și va ajunge în cinematografe în noiembrie.

Drama biografică "Spencer", de Pablo Larraín, cu Kristen Stewart în rolul principal, va ajunge în cinematografe în noiembrie. Filmul, produs de studiourile Neon și Topic, va avea premiera în competiție la festivalurile de film de la Toronto și Veneția, potrivit Variety.

Așteptat inițial în 2022, pentru a marca cea de-a 25-a aniversare a morții Dianei, "Spencer" va ajunge în cinematografe pe 5 noiembrie. "The Eternals", de la Marvel, de Chloé Zhao, și filmul SF "Finch", de Tom Hanks, vor fi lansate în aceeași zi.


Stewart joacă rolul regretatei prințese Diana (născută Diana Frances Spencer) în filmul scris de Steven Knight, creatorul filmului "Peaky Blinders". Pelicula se concentrează pe un weekend de la începutul anilor 1990, când Diana a decis să se despartă de prințul Charles, pe fondul zvonurilor despre aventuri. Regretata prințesă își petrecea vacanța de Crăciun alături de familia regală la domeniul Sandringham din Norfolk, când a decis să încheie mariajul cu prințul Charles.


Stewart joacă în acest film alături de Jack Farthing, starul din "Poldark", care îl interpretează pe prințul Charles. Din distribuție mai fac parte Timothy Spall ("Mr. Turner"), nominalizat la BAFTA, Sally Hawkins ("The Shape of Water") și Sean Harris ("Mission: Impossible - Fallout"), nominalizat la Oscar. 

Neon și Topic Studios au achiziționat împreună drepturile de difuzare a filmului în SUA în iunie 2020. Se așteaptă ca filmul să fie un concurent la Oscar. Ultimul film al lui Larrain, "Jackie", i-a adus lui Natalie Portman o nominalizare la categoria cea mai bună actriță pentru rolul lui Jackie Kennedy Onassis în zilele de după asasinarea lui JFK. "Spencer" a fost produs de Juan de Dios Larraín ("Jackie") pentru Fabula Films, de Jonas Dornbach și Janine Jackowski ("Toni Erdmann") pentru Komplizen Film și de Paul Webster ("Anna Karenina"), câștigător al premiului BAFTA și nominalizat la Oscar, pentru Shoebox Films.


Anunțul privind data de lansare vine în aceeași zi în care Netflix a publicat prima imagine cu Elizabeth Debicki în rolul Prințesei Diana, pentru sezonul 5 din "The Crown". Debicki îi ia locul Emmei Corrin, care a câștigat un Glob de Aur pentru interpretarea reginei în cel de-al patrulea sezon al dramei de succes. Dominic West îl interpretează pe Prințul Charles în următorul sezon, într-un rol asumat anterior de Josh O'Connor. Serialul o prezintă pe Debicki în rolul prințesei până la începutul anilor 1990, iar West în rolul soțului ei înstrăinat.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel