Spectacole lectură, pentru mediul online, oferite gratuit de către Teatrul de Comedie

Data publicării:
Teatru, foto Unsplash/ autor: Kyle Head
Descriere foto: Teatru, foto Unsplash/ autor: Kyle Head

Teatrul de Comedie îşi invită spectatorii pe canalul propriu de YouTube pentru a viziona gratuit patru spectacole lectură, concepute special pentru mediul online.

Potrivit unui comunicat de presă, spectacolele la bază o parte dintre piesele câştigătoare la Concursul de Comedie Românească: "Super OK" de Mircea Moroianu - Premiul I la ediţia a XI-a (2016), o distopie comică despre obsesia pentru tehnologie; "Ultima dorinţă" de Cristina Cozma - Premiul III la ediţia a XII-a (2017), care se remarcă prin performanţa scenică a două actriţe de excepţie, Emilia Popescu şi Gloria Găitan; "Se tot pot scrie poveşti de dragoste" de Ştefan Caraman - Premiul I la ediţia a XIII-a (2018), o perspectivă inedită asupra modului în care se pot desfăşura poveştile de iubire şi "Ultima iubire a lui Cezar" de Horia Gârbea - Premiul III la ediţia a XIV-a (2019), o viziune contemporană asupra lui Iulius Cezar.


Proiectul "Lecturi online la Comedie", coordonat de Dragoş Huluba, a debutat pe 5 ianuarie, de Ziua Teatrului, notează Agerpres.

În condiţiile pandemiei de COVID-19, spectacolele lectură filmate au devenit un bun cultural, se explică în comunicatul citat, precizându-se că proiectul propus de Teatrul de Comedie a oferit dramaturgilor oportunitatea de a-şi promova textele în mediul online.

"Spectacolele lectură fac parte dintr-o tradiţie respectată de zeci de ani, fie că a fost vorba despre procesul de căutare a unor comedii relevante pentru montare pe scena Teatrului - în special din dramaturgia românească contemporană, fie că au reprezentat o formă de recunoaştere a pieselor câştigătoare la Concursul de Comedie Românească, devenind o adevărată atracţie pentru public, care a intrat astfel în contact cu cele mai noi idei şi forme de expresie în teatrul contemporan", se arată în comunicat.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Teatru - Opera


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel